Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Goede prestaties survivalatleten in Vollenhove

VOLLENHOVE – Zaterdag 10 november was Vollenhove in de ban van de survivalsport. Ruim duizend atleten uit het hele land waren naar dit oude en pittoreske havenstadje gekomen om hun strijd aan te gaan met de ruim 50 hindernissen.Voor de run had het veel geregend waardoor het parcours erg modderig was, maar tijdens de wedstrijd zelf hield Pluvius zich gelukkig afzijdig en was het weer toch nog redelijk met een temperatuur van ongeveer 12 graden. Dat was maar goed ook want in de run zelf zaten genoeg water doorwadingen en duikersdoorgangen waardoor de atleten het al nat genoeg hadden.

De atleten van de Survival Vereniging Bathmen SVB lieten zich deze dag van de goede kant zien. Op de korte survivalrun over 9 km (KSR) werd Ruben Dinkelman weer eens eerste. Met een tijd van 53 minuten had hij maar liefst vijf minuten voorsprong op nummer twee. Deze topper rijgt de laatste tijd de ene overwinning na de ander op zijn KSR aan een en op hem staat geen maat zeker niet als zijn grote opponent Joey Bakker niet aan de start verschijnt. Ruben gaat in het overallklassement dan ook riant aan de leiding.

Vader Bart Dinkelman deed maar weinig onder voor zijn zoon want hij werd op dezelfde afstand tweede bij de 50+ mannen.

Op de middenlange survivalrun over 13 km (MSR) werd Erwin Ruessink derde bij de mannen 50+ met een tijd van 1.48 uur. Daarmee was hij niet de snelste van de SVB op deze afstand, want de jongere Emiel van Druten wist zijn voorzitter nog enkele minuten voor te blijven.

Maar waar de oudjes het goed doen, verschijnt ook de jeugd van de SVB steeds vaker op het wedstrijdtoneel met zeer verdienstelijke resultaten.

In de wedstrijdklasse dames 15-17 jaar werd Chantal van der Loos verdienstelijk negende.

Ian Huntink deed in Vollenhove voor het eerst mee in de wedstrijdklasse 10-11 jaar. Dat was voor hem erg spannend maar hij deed het erg goed en werd maar liefst negende tussen zijn leeftijdsgenoten uit het hele land. Ook Ilan van de Koppel deed voor het eerst mee in de wedstrijdklasse 12-14 jaar en onder deze weersomstandigheden en zware hindernissen de wedstrijd uit lopen is al een hele goede prestatie.

Naast deze prestaties deden er natuurlijk nog meer atleten van de SVB mee aan deze survivalrun. Verdeeld over verschillende afstanden en leeftijdsklassen haalden de meesten wel de finish met bandje. Leuke prestatie was er nog voor de 60-jarige Gerrit Lubbersen die sinds lange tijd weer eens een survivalrun liep. Na een korte trainingsperiode wist deze veteraan die toch al zo’n hekel heeft aan koud water, en in Vollenhove was veel koud water, toch zijn KSR te volbrengen met rode armband, een hele nette prestatie. Binnenkort heeft de 60+ klasse er (eindelijk) een opponent bij, want boven de 60-jarige leeftijd nog mee doen aan deze zware sporttak waar hoge fysieke eisen aan het lichaam gesteld worden is weinigen gegeven.