Goede prestaties survivalatleten SVB

GENDRINGEN – Afgelopen weekend hebben leden van de survivalvereniging Bathmen goede prestaties geleverd in de survival van Gendringen die door kou en harde wind als zwaar werd beschouwd. Vooral door de ranke kajaks in combinatie met de harde wind en golfslag hebben veel atleten een nat pak gehaald.Podiumplekken waren er op de explosieve Korte Survivalrun (KSR). Ruben Dinkelman, die vorig jaar ook de halve finale haalde bij de tv-sportshow Ninja Warriors, werd nu eerste met een behoorlijke voorsprong op de nummer twee. Door deze prestatie staat Ruben nu ook eerste in het landelijke overallklassement van deze KSR.

Ook voor Roel de Ruiter was er een podiumplek. Na een overwinning in Westerbork, twee weken geleden, was er nu voor deze oersterke veteraan een derde plek bij de heren 40+.

Voor Bart Dinkelman, een survivalatleet van het eerste uur, die ooit als huwelijkscadeau duizend meter apehangtouw kreeg, was er in de klasse 50+ in navolging van zijn zoon Ruben ook een eerste plek. Met deze prestatie staat ook hij in de klasse heren 50+ eerste in het overall-klassement.

Naast deze podiumplekken werden er ook door andere leden in meerdere klassen goede prestaties geleverd, maar een podiumplek was dit keer voor hen te hoog gegrepen. De meesten doen ook mee om met de armband over de finish te komen wat een prestatie op zich is.

Opvallend waren de prestaties van de jeugdleden Sophie Diekerhof en Ian Huntink, beiden 11 jaar oud. In het geweld van mannen en vrouwen haalde Sophie van de 84 vrouwen een 15e plek op de zes km bij de recreanten. Ian werd van de 98 mannen 34e in dezelfde klasse. Dat voorspelt nog veel goeds voor de toekomst.