Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wat zijn uw goede voornemens voor 2017?

Kies eens een andere uitdaging, eentje waarmee u daadwerkelijk iets voor een ander kunt betekenen. Nodig in 2017 eens een kind uit voor een vakantie in uw gezin. Een kind dat thuis aandacht en/of liefde te kort komt en dus wel graag eens de thuissituatie wil ontvluchten, een kind van Europa Kinderhulp.Er zijn in Europa veel kansarme kinderen die er van dromen een keer uit hun moeilijke thuissituatie te kunnen komen. Even maar voor ca. twee weken in de zomer in een andere omgeving. Een plek waar ze veilig kunnen spelen, waar ze gezellig samen aan tafel eten, waar ze niet hoeven te werken of voor broertjes en zusjes moeten zorgen. Een plek waar ze even kind mogen zijn. Zij hebben er zelf niet voor gekozen dat ze in de grote stad drie hoog wonen, soms zonder tuin of voetbalveldje in de buurt of in een tehuis. In grote steden zijn deze buurten vaak onveilig omdat er bendes opereren en het drugsgebruik daar ook vaak voorkomt. En u? Waar kiest u voor? Voor een aantal rustig voortkabbelende vakantieweken of voor wat extra leven in de brouwerij…

Nu hebt u de mogelijkheid iets voor een ander te doen. Nodig een kind uit deze zomer. Het is een keuze die u maakt, maar wel een keuze die direct een resultaat oplevert; een dankbare lach, een warme blik, een kansarm kind dat er na bijv. twee weken bij u weer helemaal tegenaan kan. Dit alles in de hoop dat het kind bij u thuis van het goede voorbeeld heeft genoten, zodat u het kind bagage meegeeft voor later als het op eigen benen moet gaan staan.

Het leuke van zo’n vakantiekind is dat je thuis met andere culturen om leert gaan. Er zijn kinderen die door hun Franse, Duitse, Oostenrijkse of Oekraïense vakantievriend(in) een vreemde taal hebben leren spreken. Voor de uit Nederland afkomstige kinderen is integratie vaak een belangrijke factor. Zij spreken wel de Nederlandse taal maar hebben soms, door hun achtergrond, toch weer andere gewoontes.

De kinderen komen in de volgende periodes:

 

Overijssel

Oostenrijk 17 juli tot 4 augustus, Oekraïne 8-29 juli, Berlijn 24 juli tot 10 augustus, Hannover 10-28 juli, Frankrijk Secour 24 juli tot 10 augustus, Frankrijk Rode Kruis 8-22 juli en Nederland 24 juli tot 2 augustus.

 

Gelderland

Hannover 10-28 juli, Frankrijk Rode Kruis 8-22 juli, Frankrijk Secour 24 juli tot 10 augustus, Duitsland Schneeberg 17 juli tot 4 augustus, Berlijn 24 juli tot 10 augustus.

 

Hebt u belangstelling bel dan met Europa Kinderhulp 0118-627974 of kijk op www.europakinderhulp.nl