Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Groei&Bloei over

‘The Dutch Wave’

DIEPENVEEN – In de lezing op dinsdag 12 maart laat Hans Ringers voorbeelden zien van een nieuwe manier van tuinieren, waarbij het accent ligt op natuurlijke ‘wilde’ beplanting. De tuinontwerpen worden opgebouwd in golvende lijnen met elkaar aanvullende of juist contrasterende planten, waarbij vormen en kleuren een harmonieuze indruk maken. Er wordt gewerkt met bijzondere en dikwijls vergeten vaste planten, grassen en bolgewassen.Piet Oudolf, Rob Leopold, Henk Gerritsen en Ton ter Linden waren de voorlopers van deze stroming. Piet Oudolf, de belangrijkste vertegenwoordiger, stelt: “Planten zijn als muzieknoten, ik bedenk de compositie, ik weet hoe het klinken moet, maar een ander voert het uit.”

Hans Ringers, reisbegeleider van vele boeiende tuinreizen, neemt de toehoorder mee langs diverse tuinen waaronder De Vlinderhof, Piet Oudolfs eigen tuin in Hummelo, tuinen in Engeland, o.a. Pensthorpe, Scampston Hall en tuinen in Duitsland. Ook wordt er aandacht besteed aan privétuinen in binnen- en buitenland die zijn ontworpen vanuit ‘The Dutch Wave’ visie.

De lezing wordt gehouden in de Hof van Salland, Dorpstraat 30 in Diepenveen. Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur. Info: www.deventer.groei.nl