Help mee in de strijd tegen
Hersenziekte of NAH
Jaarlijks krijgen naar schatting 160.000 mensen te maken met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenoperatie. De onzichtbare gevolgen, zoals vertraagde informatieverwerking en vermoeidheid, zijn vaak impactvol en hebben ook invloed op het werkgebied en het beoordelingstraject voor re-integratie. Slechts 40 procent van de mensen met een NAH, die werkzaam waren voor het letsel optrad, is na twee jaar weer aan het werk.
De Infolijn van de Hersenstichting krijgt jaarlijks tientallen mails en telefoontjes van patiënten, partners, collega’s en werkgevers met vragen over dit onderwerp. Onbegrip is een vaak genoemd probleem. Het platform Werkenmethersenletsel.nl biedt nu antwoord op allerlei vragen
Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven ze voorlichting en voeren ze vernieuwende projecten uit.
Wilt u helpen in de strijd tegen hersenziektes? Geef dan een uurtje van uw tijd en collecteer in de eerste week van februari, een uurtje in eigen buurtje. Collectanten zijn van harte welkom. Ook hulp bij de collecteorganisatie kan de Hersenstichting goed gebruiken. Voor meer informatie of direct aanmelden kijk op www.hersenstichting.nl of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl Tijdens kantooruren kunt u ook bellen tel. 070 – 3604816.