Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hongerige haaien in een bomvol Braakhekke

BATHMEN – Beren, haaien en panters en ook piraten, surfboys en prachtige danseressen vulden het podium afgelopen vrijdag in Braakhekke voor de jaarlijkse feestelijke ouderavond van de Rythmeen. Elke klas had een eigen act voorbereid en liet deze zien aan ouders, opa’s en oma’s. De presentatie werd verzorgd door Juf Melanie samen met twee jongens van groep 8.Groep 2 startte de avond. Verkleed als piraten zongen zij een liedje. In groep 3 leer je lezen en rekenen. De kinderen van groep 3 lieten al zingend horen dat ze al kunnen tellen. Daarbij waren ze prachtig verkleed en geschminkt als oerwoud dieren.

Groep zes volgde. Zij hadden een eigen tekst gemaakt op de zomerhit Despacito. De meiden droegen Rythmeen shirtjes en Mexicaanse hoeden, de jongens allemaal hun eigen favoriete voetbaltenue. Samen zongen ze hun zelf gemaakte liedje. In groep 5 was het vervolgens een groot feest met veel kleur en ballonnen. Op het liedje Feest van Kinderen voor Kinderen lieten zij een vrolijke dans zien. Ze brachten de stemming er goed in.

Groep 4 zong over zelfvertrouwen: Je bent goed zoals je bent. En zo is het! Groep 8 had een eigen act bedacht, geïnspireerd op het schoolkamp waarmee ze eind dit schooljaar hun basisschooltijd gaan afsluiten. Natuurlijk ging het over dat ze niet willen gaan slapen. Juf Henriette moest ze een aantal malen tot de orde roepen. Groep 8 trok zich er niets van aan en ging lekker dansen in hun onesies.

Groep 7 sloot de avond onder water af. Op afwisselend de klanken van De Kleine Zeemeermin, Surfin surfin en It’s raining man lieten zij met blije hoofden hun dansjes zien. Zelfs de hongerige haaien konden ze hierbij niet stoppen.

Het was een leuke en goed georganiseerde avond. Het schooljaar 2017-2018 is hiermee goed van start gegaan.