Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jaarvergadering en lezing Historische Vereniging

De Elf Marken

GORSSEL – Dinsdag 14 april houdt de Historische Vereniging De Elf Marken in De Roskam te Gorssel weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de ledenvergadering zal Henk van Baalen uit Deventer een lezing houden over de Boreelkazerne.

De stad Deventer is een fascinerende met haar rijk historisch verleden. De wording en groei van deze oude Hanzestad is onlosmakelijk verbonden met de verdediging tegen vijanden die het welvarende en strategisch liggende Deventer wilden veroveren. Door de vele oorlogen werd Deventer de thuisbasis van tal van garnizoenen. Middelpunt werd de in 1847/1848 gebouwde kazerne die in 1934 de naam Boreelkazerne kreeg. Een prachtig schouwspel leverde altijd weer de tocht van de cavalerie vanuit Deventer door de Huzarenlaan in Epse naar het oefenterrein op de Gorsselse heide. Ook de officieren werden daar beëdigd. Koningin Wilhelmina bezocht meermalen de Gorsselse heide tijdens oefeningen.

Met een PowerPointpresentatie vertelt Henk van Baalen over deze geschiedenis van Deventer en Gorssel waarover hij vorig jaar een boek schreef. Op luchtige wijze zal hij onze historische vereniging aangenaam vermaken.

 

Aanvang ledenvergadering 19.30 uur; aansluitend zal de lezing om 20.15 uur beginnen.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.