Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jessica Blankena runner-up kampioen Twirlen

Jessica Blankena runner

LETTELE – TwiMa Lettele is weer een Nederlands kampioen rijker. Tijdens de Nederlands Kampioenschappen Twirl in Almere won Jessica Blankena (17) voor het eerst de titel Runner-up Kampioen.

In het weekend van 12 en 13 december vonden de Nederlands Kampioenschappen Runner-up Twirlen plaats in het Topsportcentrum in Almere. Zowel het A-team als solist Jessica Blankena van twirlvereniging TwiMa Lettele hebben zich het afgelopen jaar weer weten te plaatsen voor deze kampioenschappen.

Op zaterdag 12 december was het de beurt aan het A-team van TwiMa Lettele. Het team bestaat uit Lucinda Finke, Daniëlle ten Have, Laura Hulman, Vera Borren, Vera ten Have, Lisanne Nieuwenhuis en Rianne Haverkamp. Alle meiden hebben hun uiterste best gedaan en een mooi resultaat weten te behalen!

Op zaterdag 13 december stonden de solisten op het programma. Jessica Blankena wist zich, eerder dit jaar, na een promotie naar een hogere klasse, te plaatsten voor de kampioenschappen met het onderdeel Super X-Strut. Jessica moest het opnemen tegen de top 7 van Nederland. Bij het onderdeel Super X-Strut staat het uitvoeren van lichaamsbewegingen (in een constant tempo en voornamelijk voortbewegend) centraal. Spierspanning, spierkracht, balans en lenigheid zijn een belangrijk element hierin. Jessica behaalde met haar Super X-Strut een prachtige gouden medaille en werd Runner-up kampioen in haar leeftijdsklasse.

www.twimalettele.nl