Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jury maakt sportnominaties bekend uit recordaantal inzendingen

LOCHEM – Maar liefst dertig sportvoordrachten kwamen  binnen bij de organisatie van de Sportverkiezingen Lochem. Uit al deze voordachten heeft de jury begin januari de nominaties voor 2015 gekozen.Op vrijdagavond 12 februari wordt tijdens een spannende finaleavond bij Stegeman in Laren de sportman, sportvrouw, sportploeg, sportvrijwilliger en het sporttalent van het jaar gekozen.

De vrijwillige werkgroep van de Sportverkiezingen heeft in de afgelopen periode enorm haar best gedaan om Sportverenigingen en de inwoners van de gemeente Lochem enthousiast te maken voor de Sportverkiezingen. Dit opdat zij SportTalenten, SportVrouwen, SportMannen en (Jeugd)Sportploegen zouden voordragen voor de Sportverkiezingen. Het heeft een recordaantal aanmeldingen opgeleverd waar de organisatie erg blij mee is. Er waren zeker nog meer sporters en ploegen die voorgedragen hadden kunnen worden, maar al met al is het een zeer mooie weerspiegeling van de breedtesport in de gemeente. Daarom heeft de organisatie besloten dat vanaf dit jaar alle voordrachten met elkaar de strijd kunnen aangaan voor de Publieksprijs. Iedereen die is voorgedragen maakt dus ook kans op een prijs, simpelweg door het publiek op hen te laten stemmen. Dit maakt de strijd om de publieksprijs nog spannender dan ze al was. Zie voor alle voordrachten www.sportverkiezinglochem.nl

In een speciaal juryberaad heeft de jury de nominaties bekend gemaakt. Uiteraard zijn eerst alle nominaties zelf op de hoogte gebracht van dit heugelijke nieuws. De organisatie is nu druk doende om alle nominatie voor de camera in beeld te brengen. Het filmmateriaal dat nu wordt opgenomen, wordt op vrijdagavond 12 februari  wanneer de ontknoping plaatsvindt, getoond aan het publiek. Zo heeft iedereen die aanwezig is bij de finale  ook een duidelijk beeld van elke genomineerde en de sport die beoefend wordt.

 

In de categorie SportTalent heeft de jury genomineerd: Jaber Maskoul uit Lochem – Kickboksen; Muay Thai; Anne-Wil Renskers uit Laren – Paardensport; dressuur, springen en eventing (cross) en Lina Lenselink uit Eefde – Turnen; Sprong.

 

Bij de Jeugdsportploegen zijn genomineerd: Berkelduikers – 1e ploeg uit Lochem; Zwemmen; viertal van de St. Steffenrijders uit Laren; Paardensport; dressuur en V.V. Sportclub Lochem – Team F1; Voetbal.

 

Bij de categorie SportVrouw zien we de volgende nominaties in de finale terug: Karen Janssen uit Harfsen – Paardensport; eventing; Karin Komdeur uit Gorssel – Triathlon en Edith de Boer-Braakhekke uit Lochem – Sledehondensport; skijoring / Polardistans pulka style.

 

Vervolgens mogen bij de SportMannen de volgende nominaties opgaan naar de finale: Bjorn Sloot uit Harfsen – Motorcross; Enduro; Gijs Verdick Laren – Wielrennen en Bart Veeze uit Laren/Lochem – Paardensport; Hippische sport (dressuur).

 

Als laatste mogen in de categorie SportPloeg werden de volgende teams genomineerd: Lochemse Hockey Club – Dames 1; Hockey; V.V. Sportclub Lochem – 1e elftal mannen; Voetbal en V.V. Witkamers Laren – 1e elftal mannen; Voetbal.

 

Dit jaar is de SportVrijwilliger een nieuwe categorie. Deze categorie is mede op verzoek van sportverenigingen toegevoegd aan de Sportverkiezingen. Uit maar liefst zeven voordrachten heeft de jury drie vrijwilligers geselecteerd. Een moeilijke keuze aangezien alle vrijwilligers echt een enorme staat van dienst hebben als het gaat om het vrijwilligerswerk dat zij verrichten. Uiteindelijk heeft de jury de volgende keuze gemaakt: Anton Klijn Velderman – Sportclub Epse; Erna Nijenhuis – V.V. Klein Dochteren en Erna Eilers – ALTC te Lochem.

Het is belangrijk  te vermelden dat de Publieksprijs bedoeld is voor alle individuele sporters, de jeugdsportploegen en volwassen ploegen. Er kan dus op twee verschillende prijzen gestemd worden; op de Publieksprijs en op de Vrijwilligersprijs. Het stemmen kan vanaf 12 januari 2016 op twee manieren: gratis via de site van de sportverkiezingen www.sportverkiezinglochem.nl of betaald per sms (€ 0,25 cent). Elke individuele sporter en ploeg ontvangt uitgebreide informatie hoe hij/zij de achterban kan oproepen om op hem/haar of hun te stemmen. Achterhoek FM besteedt elke donderdagavond aandacht aan de verkiezing. Vervolgens wordt elke vrijdag op Facebook een actuele tussenstand bekend gemaakt. Iedereen kan nadrukkelijk één keer stemmen via de site en één keer per sms. Dubbele stemmen worden verwijderd.