Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerkproeverij: open huis!

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN/OKKENBROEK – In de maand september gaan duizenden kerken in Nederland weer van ‘start’. En de kerken in Bathmen-Okkenbroek doen aan dat landelijke initiatief mee.Op 17 september staan de deuren van de kerk wijd open voor alle mensen. Iedereen is welkom om ‘ns even binnen te komen neuzen. We beginnen om 10.00 uur maar je kunt ook gerust later komen. En als je er genoeg van hebt, dan ga je gewoon weer.

Zo’n open huis om de sfeer te komen proeven blijkt handig te zijn. Voor hoopjes mensen geldt dat het alweer een tijdje geleden is dat ze in de kerk zijn geweest. En nu lijkt het soms wel dat de tijd in de kerk stil blijft staan. Dat is niet zo. Daardoor kan het gebeuren dat wanneer mensen na een tijd weer in de kerk komen, zij zich als een eend in een vreemd pakhuis voelen: het is niet de kerk meer die zij van vroeger kennen.

Natuurlijk wordt er nog gezongen – maar het zijn andere liederen. Natuurlijk wordt er nog gepreekt – maar veel korter. Natuurlijk wordt er nog gebeden – maar anders. Natuurlijk kun je ergens zitten – maar niet meer op dezelfde plek. En natuurlijk is er na de dienst koffie in de kerk – o nee, dat was er vroeger niet.

Op zondag de 17de zijn er na de dienst ook allerlei ‘kraampjes’: iedereen kan daar proeven wat er allemaal gedaan wordt door kerkmensen. Maar er kan ook écht geproefd worden, bijvoorbeeld van linzensoep, baklava, dadeltaart en nog veel meer ‘Bijbels lekkers’. Afijn. Als u al een tijdje niet in de kerk bent geweest, grijp dan nu uw kans en kom gewoon weer eens proeven in de kerk aan het Battumse Kerkplein. Weet je wel:kom!