Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kinderen uit de Oekraïne en kinderen van de Nederlandse voedselbanken willen graag met vakantie

Veel mensen maken alweer plannen voor de zomervakantie van 2015, maar voor veel kinderen zit dat er niet in. De stichting Europa Kinderhulp maakt voor deze kinderen, die het hard nodig hebben wel plannen. Als je ziet en weet onder welke omstandigheden sommige kinderen op moeten groeien, dan kun je niet anders dan samen de schouders eronder zetten en voor deze kinderen een lichtpuntje proberen te zijn.

Het gaat om kansarme kinderen tussen zes en twaalf uit: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Oekraïne, maar er zijn ook kinderen uit Nederland voor wie men een vakantie regelt. Kinderen die kansarm genoemd worden door hun ervaring. Kinderen uit kindertehuizen, van voedselbanken of uit grote gezinnen of met krappe behuizing. Kinderen van wie de ouders eronderdoor dreigen te gaan door ziekte, schulden, psychische problemen of drank/drugs.

Even kansarm zijn kinderen die het materieel niet zo slecht hebben, maar die door verschillende oorzaken niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Om deze kinderen een lichtpuntje te bieden worden gastgezinnen gezocht. Huiselijke gezelligheid, geborgenheid, een andere omgeving, een beetje aandacht, geduld en vooral liefde, dat alles kan zoveel voor hen betekenen.

De kinderen die op vakantie komen wachten met spanning af. Wordt mijn droom werkelijkheid, want als er zich geen gastgezinnen aanmelden dan betekent dit voor veel kinderen geen vakantie in 2015.

Heeft u ook een plekje over om een kind liefdevol op te vangen in die drie weken in de zomervakantie? Neem dan vrijblijvend contact op met de stichting.

De kinderen komen in de periodes: Oekraïne 27 juni tot 18 juli, Oostenrijk 13-31 juli, Berlijn 20 juli tot 6 augustus, Hannover 3-21 augustus, Nederland 25 juli tot 12 augustus, Secour Populair (Geheel Frankrijk) 18 juli tot 6 augustus, Cr. Rouge Frankrijk Parijs 4 juli tot 24 juli.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Johan IJsendorn, tel: 0570 – 650234 (j.ysendorn@home.nl) of info@europakinderhulp.nl. De website is: www.europakinderhulp.nl