Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag in Laren

voor jong en oud

Evenementen op weide en in het dorp

Evenementen op weide

Laren – Het bestuur van Laren en Oranje heeft een gezellig programma voorbereid voor Koningsdag. woensdag 27 april. Leuke onderdelen voor jong en oud en daar tussen in. De opening is om 10.00 uur op het plein voor Bakker Wijnand.

De spelletjes voor de schooljeugd zijn aansluitend op de evenementenweide aan de Verwoldseweg. Vanaf 11.30 uur kan er gestart worden bij ’t Langenbaergh voor de familiefietstocht. Om 10.30 uur is er de beach(voet)volleybal bij Stegeman.

‘s Middags is er dan de hele middag de gezellige vrijmarkt

 

Opening en spelletjes op de weide

De start van het programma is om tien uur bij ’t Langenbaergh. Een vertegenwoordiger van gemeente Lochem komt de dag openen samen met de voorzitter van Laren en Oranje. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo zal twee coupletten van het Wilhelmus spelen Daarna gaat het in optocht achter de muziek aan naar de weide aan de Verwoldseweg. Daar worden de traditionele kinderspelen gehouden op de weide, met enkele versnaperingen en leuke prijsjes. Dit jaar staat er weer een aantal nieuwe spellen op het programma. Vrijwilligers helpen mee in de begeleiding van de spelletjes. Ook zullen jongeren uit het voortgezet onderwijs meehelpen.

 

Beachvoetvolleybal

De parkeerplaats bij Stegeman zal veranderen in een strand met volleybalnetten. Dit begint om 10.30 uur.

 

Familiefietstocht

Vanaf 11.30 uur kan er vanaf ’t Langenbaergh gestart worden voor de familiefietstocht. Een gezelligheidsfietstocht, met vragen en opdrachten van ongeveer 25 kilometer met onderweg een pauze met spelletjes en gelegenheid om wat te eten en te drinken. Men kan nog starten tot 13.00 uur en rond 16.30 uur is de prijsuitreiking op het terras bij ’t Langenbaergh.

 

Vrijmarkt

Om 13.30 uur begint de vrijmarkt in de Huenderstraat en op de parkeerplaats voor Bakker Wijnand; deze duurt tot 16.00 uur. Vanaf 13.00 uur kan iedereen haar of zijn plekje zoeken om spullen te verkopen. Vier Larense verenigingen hebben een stand met een spelletje, demonstratie of verkoop. En er zijn veel leuke onderdelen bij. Nu iedereen de afgelopen jaren gezien heeft, hoe leuk het is om dingen te verkopen (en dat er flink te verdienen viel), zullen er nu zeker nog meer kinderen en belangstellenden komen. Laren en Oranje heeft zelf ook een aantal activiteiten tijdens de vrijmarkt. Zo komen er dit jaar naast het springkussen een suikerspinkraam en een grote opblaasbare hindernissenbaan. En tijdens de vrijmarkt is er gezellige muziek.

 

Heel Laren Bakt

Dit jaar bestaat Laren en Oranje 80 jaar. Om dit te vieren wordt op 5 juni van 14.00 tot 17.00 uur een groot verjaardagsfeest gegeven bij het Kulturhus. Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk lekker eten. Daarom houdt Laren en Oranje, in samenwerking met Bakker Wijnand en het Kulturhus, een bakwedstrijd “Heel Laren Bakt “ Iedereen kan meedoen. Opgaveformulieren zijn op Koningsdag op te halen bij het kraampje van Laren en Oranje en na Koningsdag bij Bakker Wijnand of het Kulturhus. Doe je niet mee? Kom dan gewoon gezellig feest vieren en proeven. Toegangskaartjes zijn ná Koningsdag te koop bij het Kulturhus en Bakker Wijnand.