Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunt u een kind gelukkig maken?

De kerstvakantie is voorbij, het nieuwe jaar aangebroken. Vele goede voornemens zijn gemaakt voor een beter leven in het komende jaar. Voornemens van diverse aard als meer sporten, stoppen met roken, minder eten. Gezondheid en een gelukkig leven staan centraal. Kunt u ook het goede voornemen maken om een kind gelukkig en blij te maken?Vorige week zaterdag vertrokken de OAD bussen vanuit Hengelo weer naar Berlijn om 45 kinderen terug te brengen naar hun ouders of naar kindertehuizen. De kinderen hebben een heerlijke twee weken bij gastgezinnen in Twente-Salland doorgebracht en konden genieten van de warme kerstsfeer die we in menig gezin zo goed kennen. Inmiddels zijn ook in Berlijn de scholen weer begonnen net als in Nederland. De herinnering aan een fijne kerstvakantie in Nederland blijft nog een hele poos hangen.

Ook de afgelopen kerstvakantie heeft Pax Kinderhulp een aantal kinderen, vooral jongens, helaas niet kunnen laten overkomen vanwege een gebrek aan gastgezinnen. Vooral jongens van ca. 7 jaar en ouder blijven vaak over. Waarom? Geen idee, maar meestal wordt gedacht dat meisjes leuker en gemakkelijker zijn. “Onzin!” zegt een gastmoeder die drie jongens van 9 jaar en ouder in huis opnam. “Jongens zijn net zo leuk als meisjes. Ze hebben andere wensen en hobby’s, maar vinden buiten spelen en schaatsen minstens net zo leuk en pannenkoeken evenzo lekker!” Het breekt je hart te weten dat er voor deze kinderen geen plekje was bij een passend gastgezin. Deze kinderen hebben de kerstdagen in het kindertehuis of helaas thuis doorgebracht waar aan alles een tekort is. Dit mag toch niet meer gebeuren?

Pax Kinderhulp is daarom dringend op zoek naar gastgezinnen die een plekje over hebben in hun hart en in hun huis om een kind tijdens de vakantie op te nemen in het gezin. Het hoeft u niet veel te kosten, slechts een slaapplaats en eten is voldoende. Het gaat vooral om aandacht, liefde en ontspanning voor de kinderen. Kunt u een kind gelukkiger maken en heeft u nog een plekje in huis over?

De kerstdagen zijn dan nu voorbij, maar de voorbereidingen voor de paasvakantie zijn alweer in volle gang voor de vrijwilligers van Pax Kinderhulp Twente-Salland.

Het betreft Berlijnse kinderen die thuis in mindere omstandigheden of in kindertehuizen wonen en die graag een vakantie in Nederland zouden willen vieren bij een echt gezin. De muur tussen Oost en West Berlijn is al jaren weg, maar vooral in Oost Berlijn zijn de sociale omstandigheden nog altijd slecht. Vele gezinnen zitten zonder werk en zien zich genoodzaakt kinderen in kindertehuizen onder te brengen of naar gaarkeukens te sturen om toch iets te kunnen eten. Pax Kinderhulp zet zich in om deze kinderen een vakantie te bieden bij een gastgezin in Nederland, zodat ze even weer onbezorgd kind kunnen zijn.

De kinderen kunnen één tot drie keer per jaar (Pasen, zomer en Kerst) komen. Bussen rijden naar Hengelo (Twente), waar u uw gastkind kunt ophalen. Vrijwillige medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reizen. Als het erg goed gaat tussen u en het gastkind, kunt u “uw gastkind” ook opnieuw uitnodigen voor een volgende vakantie en zo een fijne hechte band opbouwen.

 

Hebt u interesse om Gastouder te worden?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ingrid Voost: 06-20196143 of Geke Ligtenberg: 06-11628711 of kijk op www.Paxkinderhulp.nl

Pax Kinderhulp ‘Als je om kinderen geeft…’