Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Laat het je eigen paradijs zijn!

Tuinen in ’t groot of in ’t klein…

Tuinen in ’t groot 1

We zijn natuurlijk niet allemaal Lodewijk X111 die ooit zo’n 800 hectare grond aankocht in het Franse Versailles om daar een kasteel te bouwen en een “tuintje” in te richten waar een paar honderd hovelingen dagelijks bezig waren met tuinieren….!

En gelukkig maar want de meesten onder ons hebben ook nog wel wat anders te doen en bovendien hebben we daar ‘t geld niet voor en niet de ruimte in Nederland. De meeste hobby-tuinders hier moeten het doen met een beknopt aantal vierkante meters of een balkon.

Maar dan nog proberen we er het mooiste van te maken, in onze eigen stijl en de ruimte die we tot onze beschikking hebben zo goed mogelijk te benutten.

’t Lastige met een tuin is vaak de aanleg en het ontwerp: als je ’t zelf wilt doen moet je toch behoorlijk wat kennis hebben van de grond en de flora, een goed ruimtelijk inzicht en gevoel voor compositie. En dat hebben we lang niet allemaal in ons! Maar gelukkig hebben we daar de vakmensen voor die goed kunnen ontwerpen en uitvoeren. Schroom niet om hun hulp in te roepen want als je er zelf geen verstand van hebt is het na jaren aanrommelen vaak nog niet naar je zin of hebben de planten het niet naar de zin!

Vakmensen die hun diensten of producten aanbieden op het gehele tuingebied zijn er genoeg in het verspreidingsgebied van deze krant. Bekijk deze tuinpagina’s daarom maar eens goed!

Ook voor mensen die op de vierkante meter tuinieren zijn er vaak prachtige oplossingen zoals de vierkante-meter-bak.

Tuinen in ’t groot 2

Hierin kan op een handige manier groente of bloemen worden gekweekt in een beperkte ruimte, ook op het balkon. En nog handig te onderhouden ook.

Én je kunt altijd de hoogte in als je geen ruime genoeg hebt, of dat nu in de tuin is, het balkon of het dakterras.

Daar zijn inmiddels zoveel oplossingen voor in de vorm van pallets, hangende bakken, enz.

Tuinen in ’t groot 3

Wát u het komende seizoen ook gaat doen met uw tuin, dakterras of balkon: maak er uw eigen paradijsje van en zorg goed voor alles wat daar leeft!