Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland: Special Edition!

OXE – Woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 juni is de hele agrarische sector in de ban van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland. De beurs wordt gehouden op het terrein van de familie Kloosterboer op de Mariahoeve in Oxe.

Opening woensdag 26 juni om 13.00 uur
De Special Edition wordt dit jaar geopend met de winnaar van het populaire programma Expeditie Robinson, Jan Bronninkreef. Met een aantal samenwerkende partijen zal Jan hieraan zijn eigen draai geven.
De beurs biedt de sector een zeer groot scala aan standhouders in een enorme diversiteit. Velen van hen zullen op deze dagen demonstraties geven.

The Young Farmers Party
Voor het eerst op Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland en bekend uit het concept Landbouwvakdagen wordt er dit jaar The Young Farmers Party gepresenteerd. Dit jaar met een leuke extra toevoeging van vrouwelijke aard! Exclusief met de ‘Missverkiezing van de Boerinnenkalender’! Op deze party kunt u genieten van o.a. live muziek van de band Free Willy, natuurlijk de boerinnenmissverkiezing en veel gezelligheid.
Standhouders kunnen deze tijd ook nog eens extra gebruiken om in aanraking te komen met jonge agrariërs!

Kringlooplandbouw, maar hoe?
Op vrijdag middag 28 juni start om 14.00 uur het symposium over kringlooplandbouw. Hierover zal VVD’er en Europarlementariër Jan Huitema zijn betoog houden in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Ook staan er andere symposia en presentaties op het programma, houd hiervoor de website in de gaten.

Boerinnenverwentent + Kidsplein
Aan het hele gezin wordt gedacht tijdens deze dagen. Zo is er een plein compleet ingericht voor de boerinnen; hier kunnen zij heerlijk ontspannen of kennismaken met nieuwe producten. Ondertussen spelen de kinderen op het springkussen of maken zij een rondje op de kinderquads!
Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is drie dagen lang de meest volledige vakbeurs voor: mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek.