Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuws van Cinebat


BATHMEN – Het filmseizoen 2019-2020 is al ten einde, maar toch zijn er een aantal (leuke) ontwikkelingen te melden met betrekking tot filmhuis Cinebat.

Liesbeth Meijer van Cinebat: “Door de uitbraak van het Coronavirus zijn de filmavonden in maart, april en mei afgelast. Hierdoor kon Cinebat verschillende geplande en mooie films helaas niet vertonen. Ook de laatste voorstelling van het seizoen (in mei), de Beentjes van Sint Hildegard, ging niet door. Dat was erg jammer, want filmhuis Cinebat had juist een unieke kans om deze film, al snel na de vertoning in de grote bioscopen, te draaien. Veel mensen hadden ook al een kaartje voor deze film gekocht en het oorspronkelijke idee was een feestelijke afsluiting van het seizoen met veel bezoekers. Nu wordt deze film hoogstwaarschijnlijk gedraaid bij de start van het nieuwe filmseizoen, op zaterdag 19 september, maar houd in ieder geval onze berichtgeving op de website www.cinebat.nl (of krant/ Facebook/ nieuwsbrief) in de gaten. Uw gekochte kaartje blijft gewoon geldig.

Het annuleren van de filmavonden heeft ook consequenties voor het Cultuurhuus Braakhekke. De afgelopen maanden heeft het Cultuurhuus geen inkomsten ontvangen door onder andere het wegvallen van de filmavonden van Cinebat. Daarom hebben Elsbeth Wubbe en Mien van Houten, namens Cinebat, afgelopen week het bedrag van de gemiste zaalhuur overhandigd aan Hanny Biemolt (manager algemene zaken Cultuurhuus), zie foto. Op deze wijze wil Cinebat het Cultuurhuus Braakhekke steunen, want zonder Cultuurhuus is er ook geen filmhuis in Bathmen .

Filmhuis Cinebat bestond in april 10 jaar. Ook deze mijlpaal kon helaas niet feestelijk gevierd worden. Toch kijken we tevreden terug op de vele mooie filmavonden, waar we diverse films gedraaid hebben voor jong en oud. Cinebat hoopt dat ze nog vele jaren films kan blijven vertonen in Bathmen.

Verder krijgt Cinebat een nieuw bestuur. De afgelopen maanden is er naarstig gezocht naar vrijwilligers die de organisatie van Cinebat overnemen en gelukkig is er een enthousiast team gevonden. Op dit moment worden de verschillende taken aan hen overgedragen. Op de eerstvolgende filmavond (hopelijk in september) zal het oude bestuur afscheid nemen en het nieuwe bestuur aan u gepresenteerd worden.

Alle vrijwilligers van Cinebat wensen iedereen nu eerst een mooie zomer toe, blijf gezond en we hopen u/ jullie weer in september te begroeten in ons filmhuis.”