Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Notaris komt naar Okkenbroek

om begraafplaats over te dragen

notaris-komt-naar-okkenbroek

OKKENBROEK – Begin maart van dit jaar is de Vereniging Begraafplaats Okkenbroek (VBO) opgericht om de begraafplaats over te nemen van de Protestantse Gemeente te Okkenbroek. Begin juni gingen vrijwilligers op pad om leden ter werven. Dit had een heel mooi resultaat: er zijn nu bijna 240 leden. Rechthebbenden die niet in de buurt wonen, moeten nog worden aangeschreven.

Het bestuur is ondertussen bezig geweest om alles goed voor te bereiden. Zo zijn ze begonnen met het aanvragen bij de belastingdienst van de ANBI status, ook werd er een huisnummer aangevraagd en is de vereniging lid geworden van de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen. Bij omliggende dorpen werd geïnformeerd hoe een en ander geregeld was. Het beheersreglement is doorgenomen en aangepast. Bij de begraafplaats, Okkenbroekerveldweg 9A, komt een publicatiebord te staan met mededelingen en het eventueel opsporen van rechthebbenden. (Rechthebbende: degene die uitsluitend recht heeft op een graf, contactadres).

De beheerder is Gerrit Haverslag, tel. 0572-321331. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de VBO na een overlijden.

Woensdag 2 november, Allerzielen en dankdag, was het eindelijk zover, de overdrachtsakte is getekend. Notaris Kuipers uit Deventer is speciaal voor het passeren van de akte naar het kerkje op de bult gekomen. De begraafplaats is hiermee officieel overgedragen van de Protestantse Gemeente te Okkenbroek naar Vereniging Begraafplaats Okkenbroek.

Bij de Rabobank is een rekening afgesloten zodat de VBO ook geld kan ontvangen en uitgeven. Nu de VBO de begraafplaats in bezit heeft, kan er eindelijk contributie geïnd worden. Contributie van leden die onderstrepen dat zij er samen voor willen zorgen dat de begraafplaats in stand blijft voor Okkenbroek en omgeving. De leden kunnen komende week een welkomstbrief verwachten. Nieuwe leden blijven van harte welkom.

Van de gemeente Deventer heeft de VBO toestemming om verharding langs de weg te maken, zodat er beter geparkeerd kan worden bij de begraafplaats. Nu moet VBO nog op zoek naar de financiering ervan. VBO heeft ook het plan een strooiveld te realiseren. Kortom voldoende werk op en rond de begraafplaats.