Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Onthulling muurschildering

in ’t Dijkhuis

Onthulling muurschildering in 't Dijkhuis.

Onthulling muurschildering in ’t Dijkhuis.

BATHMEN – Op dinsdag 5 april is de muurschildering onthuld. Met de onthulling van de muurschildering ging een wens van diverse bewoners en directrice Jackie van Beek in vervulling.

Jackie: “’t Dijkhuis beschikt over een prachtige tuin. Vanuit de centrale zaal is het een genot om naar buiten te kijken. De blik op de achterzijde van de toiletgroep, voorzien van mat glas, was echter minder fraai. Samen met de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis hebben we gezocht naar een oplossing om ook dit uitzicht te verfraaien. De oplossing was snel gevonden. Dick Denneboom, de huisschilder van het Openluchtspel Bathmen, werd benaderd door de Stichting en hem werd gevraagd een echt Bathmens tafereel te schilderen. Na een korte overdenking stemde Denneboom in met het verzoek. De muurschildering is onthuld door Dick Denneboom en mevrouw Nijenhuis, een bewoonster van ’t Dijkhuis.”

Dick Denneboom: “De muurschildering is een combinatie van diverse markante Bathmense plekken. Zo is de aanblik van de Dorpskerk onmiskenbaar, maar ook de Schipbeek en enkele bekende boerderijen.”

De stichting Vrienden van ’t Dijkhuis is in 1991 opgericht om ’t Dijkhuis te steunen waar dat mogelijk en gewenst is. De stichting is onafhankelijk en de doelstelling is om in overleg met de directie van ’t Dijkhuis financiële middelen beschikbaar te stellen om het leven voor de bewoners aangenamer te maken.