Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Onvergetelijke vakantie voor 1028 kinderen

Stichting Europa Kinderhulp

Stichting Europa Kinderhulp heeft deze zomer 1028 kinderen uit binnen- en buitenland een fijne vakantie kunnen aanbieden. De kinderen, die opgroeien in kansarme omstandigheden, verbleven bij vakantiegezinnen in heel Nederland. Die doen dat, na uitgebreid te zijn gescreend, geheel vrijwillig en ontvangen daar geen cent voor.De grootste groep kinderen was afkomstig uit Duitsland, gevolgd door Nederland, Frankrijk, België, Oostenrijk en de Oekraïne. In oktober, in de herfstvakantie, komt er nog een kleine groep voor een vakantie naar Ameland.

 

Kleine daling

Het aantal vakantiekinderen daalde opnieuw licht ten opzichte van vorig jaar. Een woordvoerder van de Stichting vermoedt dat dat te maken met de naweeën van de financiële crisis. “Het lijkt erop dat veel mensen deze vakantie weer eens wat te besteden hadden en dat met hun eigen gezin gevierd hebben.”

 

Volgens de woordvoerder is het voor de vrijwilligersorganisatie, opgericht in 1961, bovendien steeds lastiger om geschikte vakantieouders te vinden. De Stichting ontvangt geen subsidie en heeft dus ook geen uitgebreid budget voor marketingcampagnes. Europa Kinderhulp heeft op Facebook een trouwe achterban en organiseert op tal van plaatsen in het land regionale bijeenkomsten. Mensen die belangstelling hebben voor het werk van Europa Kinderhulp kunnen zich via de website van de Stichting daarvoor aanmelden. Zij ontvangen eerst uitgebreide documentatie en daarna volgt een kennismakingsgesprek.

 

Campagne

Om het resultaat van afgelopen zomer, ruim 1000 kinderen een logeerbedje, aan het publiek te laten zien, heeft Europa Kinderhulp een campagne gelanceerd. Zo is vakantieouders gevraagd om een foto te maken van de kinderslaapkamer. Het resultaat: ’100 en 1 slaapkamers’ is binnenkort beschikbaar als poster en ansichtkaart.