Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Overijsselse klussen gezocht voor NLdoet van het

Oranje Fonds

Al 326 Overijsselse klussen aangemeld

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart houdt Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Voor deze editie staan inmiddels 3793 klussen en activiteiten klaar, waarvan 326 in Overijssel. Veel groepen vrijwilligers zijn al op zoek naar leuke klussen. Daarom roept het Oranje Fonds alle maatschappelijke organisaties op om zich zo snel mogelijk aan te melden op www.nldoet.nl Tot en met 31 januari kunnen organisaties daar voor hun NLdoet klus ook een financiële bijdrage tot € 400,- aanvragen.

Vorig jaar staken tijdens NLdoet 325.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij ruim 8.700 klussen. NLdoet levert zo enorm veel op. Jan Leendert van der Voet, Jongerenwerk Den Ham, vertelt: “De jeugd van Den Ham is onze doelgroep en zij zijn ook altijd degenen die samen met andere vrijwilligers aan de slag gaan. Het klussen tijdens NLdoet geeft de jeugd voldoening en ze voelen zich naderhand meer betrokken en verantwoordelijk voor het jongerencentrum. We hebben afgelopen jaren ook veel nieuwe mensen ontmoet tijdens de NLDoet, die op deze manier een steentje wilden bijdragen aan het jongerenwerk in Den Ham.” Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vult aan: “We zien dat NLdoet echt een effect heeft op de lange termijn. Het zorgt voor nieuwe contacten, samenwerking met het lokale bedrijfsleven en meer publiciteit en dus zichtbaarheid voor de klusorganisatie. Alle reden om mee te doen dus!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.