Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Protestantse Gemeente Bathmen: kinderkerkpaasfeest!

BATHMEN – Pasen is hét grootste feest van de Kerk! Zonder dat Paasgebeuren zou de hele Kerk nooit van de grond gekomen zijn. In Nederland zou je dat zo niet denken, maar de Kerk is nog nooit zó groot geweest als tegenwoordig. Nu, zo’n 2000 jaar later, vieren ruim 2,3 miljard mensen over de hele wereld de opstanding van Jezus uit de dood! (Ter vergelijking: ‘slechts’ 900 miljoen mensen keken in 2014 naar de WK-finale Duitsland-Argentinië.)


Maar goed. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig – belangrijker is dat óók in ons Battum Pasen flink gevierd zal worden! Niet alleen thuis maar uiteraard óók in de Dorpskerk. Alle dagen van deze week was en is er iets te doen in de kerk: één grote voorbereiding op hét feest. Dat feest wordt het beste in de nacht gevierd (om 22.00 uur) van zaterdag op zondag. Vandaar ook dat we zondagochtend om 9 uur met z’n allen ontbijten (ook degenen die ’s nachts niet van de partij zijn geweest, kunnen daarbij aanschuiven!) Op Paaszondag begint dan om 10 uur de feestelijke viering, speciaal afgestemd op jongste kerkgangers: als zij dit feest kunnen vieren, dan kunnen de groteren dan ook! (Andersom lukt dat lang niet altijd…)
Pasen vier je sámen met anderen. Alle mensen, iedereen, zonder enig onderscheid is van harte welkom in de Dorpskerk om de Opstanding en het Leven gezamenlijk en vrolijk te vieren – wel:kom!