Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Ruben Dinkelman Nederlands kampioen Lange survivalrun

Superatleet troeft alle toppers af

UDENHOUT – Afgelopen weekend vonden in Udenhout de open Nederlandse kampioenschappen Lange survivalrun plaats. Lange survivalrun wil zeggen dat het de langste afstand betreft die gelopen kan worden en waar de zwaarste hindernissen in zitten. De organisatie van Udenhout die al bekend staat om haar lange zware combihindernissen had er nog een stapje boven op gedaan door in plaats van de gebruikelijke afstand van ongeveer 18 km nu een parcours te maken van maar liefst 25 km lang.Vorig jaar werd de inwoner van Lochem, maar trainend in Bathmen, die normaal gesproken de korte survivalruns van ongeveer 7 à 9 km loopt, al derde op de Lange survivalrun in Beltrum waarbij toen nog een klein excuus aangevoerd kon worden dat niet alle toppers meededen. Dit jaar waren alle favorieten en zelfs de Belgische survivaltop aanwezig op dit open kampioenschap.

Ruben liep na de start constant voorin samen met Thom van Cappellen uit Zwolle. Gezamenlijk breidden ze hun voorsprong uit en het verschil zou pas bij het boogschieten gemaakt worden. Ruben schoot raak en mogelijk door deze druk schoot Thom mis en moest hij een strafrondje lopen. Deze voorsprong wist Ruben nog iets uit te breiden en lukte het hem om na de korte survivalrun ook op de lange survivalrun Nederlands kampioen te worden. Op ruim drie minuten werd de Belg Michael de Cooman op een redelijke afstand derde.

Over drie weken had Ruben graag zijn trilogie volbracht door ook op de middellange survivalrun Nederlands kampioen te worden, maar dat weekend doet hij mee aan de wereldkampioenschappen obstaclerun in Londen. Ruben wil daar dit jaar nog ervaring op doen om mogelijk de komende jaren ergens zijn droom te verwezenlijken en wereldkampioen te worden.

Nog twee leden van de Survival Vereniging Bathmen durfden de lange afstand aan. Jordy Beekman uit Raalte en Battummer Marcel Katenberg liepen gezamenlijk op en sleepten elkaar mentaal door de hindernissen. Ook deze atleten haalden met rode armband de finish en dat ze het zwaar hadden onderweg bleek wel uit de tijd van 7 uur.

Een verdienstelijke 13e en 14e plaats bij de 40+ op de 12 kilometer was er voor Dennis Diekerhof en Roel de Ruiter.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Nou dan zit het bij de SVB wel goed. Bart Diekerhof en Adne Huntink werden respectievelijk zesde en achtste in de klasse 10 t/m 11 jaar. Beiden doen dit seizoen voor het eerst serieus mee. Ook Ian Huntink, Ilan van der Koppel en Sophie Diekerhof haalden in hun klasse met rode armband de finish.

Binnenkort komen de belangrijke wedstrijden in Leeuwarden en het Nederlands kampioenschap MSR in Boerakker er aan. Hopelijk kan de SVB zich weer positief profileren.