Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ruben Dinkelman en Liesbeth Franz Nederlands kampioen

Goede start survivalseizoen door leden SV Bathmen

GENNEP – De eerste klap is een daalder waard moeten ze bij de Survival Vereniging Bathmen gedacht hebben en daarom hebben ze deze zomer wel wat gas teruggenomen tijdens de zomerstop, maar toch ook op tijd de draad opgepakt en op het juiste moment begonnen met trainen om in vorm aan de eerste wedstrijd in de KSR aan de start te verschijnen. Het was namelijk ook nog eens zo dat de survivalbond, in tegenstelling tot andere seizoenen, gelijk aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Gennep aan de korte survivalrun KSR het Nederlands kampioenschap verbond.

Ruben, lid van Survival Vereniging Bathmen en woonachtig in Lochem, verscheen dus optimaal getraind aan de start maar moest het natuurlijk toch maar ‘even’ doen. Omdat het een Open Nederlands kampioenschap was, konden ook buitenlanders (Belgen en Duitsers) en deelnemers uit de andere klassen deelnemen.

Dit alles maakte de prestatie van Ruben tijdens dit kampioenschap alleen maar groter, want na 8 km hardlopen en 45 hindernissen had hij op de finish maar liefst twee minuten voorsprong op nummer twee, Joey Bakker uit Arnhem, met wie hij vorig seizoen regelmatig om de eerste plek duelleerde. In totaal deden er 337 atleten mee aan dit kampioenschap.

Met Ruben heeft de SV Bathmen een topper in de gelederen, maar de hele familie Dinkelman is goed in de survivalsport. Broer Floris werd namelijk 7e in dezelfde klasse als zijn broer en vader Bart (57 jaar)werd tweede in de klasse 50+. Het zal wel in de genen zitten.

Battummer Roel de Ruiter deed het ook heel goed, maar had de pech dat het een Nederlands kampioenschap betrof waardoor de toppers uit de zwaardere MSR en LSR ook mee deden aan de Korte Survivalrun. Ondanks de aanwezigheid van deze survivalcracks wist Roel toch een zeer verdienstelijke vijfde plaats te halen in de klasse 40+.

Good ‘old’ maar dus nog lang niet versleten en taaie Liesbeth Franz werd misschien wel tot haar eigen verrassing Nederlands kampioen in de 50+ klasse bij de vrouwen. Juist nu ze minder verwachtingen heeft en meer ontspannen kan lopen komen er kennelijk grote krachten in haar vrij want ze had maar liefst zes minuten voorsprong op de tweede vrouw.

Bij de recreanten haalde de jonge Chantal van der Loos een mooie tweede plaats in de damesklasse.

Deze prestaties zijn veelbelovend voor de rest van het nieuwe survivalseizoen.

Komend weekend zijn er wedstrijden in de zwaardere MSR en LSR in Udenhout waar een grote afvaardiging van de SV Bathmen aan mee doet met verschillende doelen. Voor de één is het behalen van de eindstreep met het bekende bandje het doel om zo punten te scoren om uiteindelijk wedstrijden te mogen lopen en voor de ander om in die wedstrijd zo hoog mogelijk te eindigen.

Niet van elke wedstrijd zal verslag gedaan worden, maar indien atleten van de SV Bathmen opvallende prestaties behalen, zult u op de hoogte gehouden worden.