Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schaakclub Het Witte Paard

50 jaar

Het landelijk bekende Jan Leijenaar jeugdtoernooi werd 26 jaar lang door de club georganiseerd in Bathmen. Links Jan Leijenaar die zelf de prijzen uitreikte en rechts Jan de Jong, die de uitslagen bekend maakte.

COLMSCHATE – Een feestelijke gebeurtenis in Deventer Colmschate! Op 2 juni 2019 vierde de schaakclub Het Witte Paard haar 50-jarig jubileum in museum Frieswijk voor tractoren en landbouwminiaturen te Schalkhaar.Het Witte Paard (HWP): een schaakclub met een verhaal dat teruggaat naar 1969. Oorspronkelijk opgericht in Bathmen heeft de club al heel lang een basis in Colmschate. De club heeft in die lange jaren alles meegemaakt: veel jeugd getraind en vervolgens doorverwezen naar andere clubs, 30 jaar externe competities gespeeld. Het landelijk bekende Jan Leijenaar jeugdtoernooi werd 26 jaar lang door de club georganiseerd in Bathmen. Een aantal malen werd de club regionaal kampioen derde klasse en eenmaal werd het regionaal Salland Kampioenschap behaald.

Heden ten dage is de interne competitie het hoofddoel: een leuke partij spelen. Bij dit alles is een prettige en gemoedelijke sfeer heel belangrijk gebleven. De club heeft zich steeds opengesteld voor nieuwe leden die een warm welkom kregen.

Een 50-jarig jubileum is niet alleen een kwestie van terugkijken. HWP gaat met zijn tijd mee en heeft zich aangepast aan nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Er is een website aangemaakt (www.svhetwittepaard.nl). Bovendien is de club gespecialiseerd in het schaken voor slechtziende schakers. Via enkele leden is er contact met de Schaakbond voor slechtziende schaken.

Bij belangstelling en voor verdere informatie kunnen mensen contact opnemen met de heer J. Dantuma, tel. 06-40029810.