Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schaatsverenigingen promoten de schaatssport onder de jeugd in Deventer

Basisscholen in Deventer binden massaal de schaatsen onder

DEVENTER – De schaatsverenigingen Deventer IJsclub (DIJC) en Sportief Oost Nederland en Sportbedrijf Deventer bieden dit winterseizoen gezamenlijk diverse schaatsactiviteiten aan het basisonderwijs in de gemeente Deventer aan. In de periode van 5 tot en met 16 oktober 2015 komen de basisscholen massaal naar de kunstijsbaan van De Scheg om kennis te maken met de schaatssport.De belangstelling is groot en de aanmeldingen van de basisscholen stromen binnen. Begin oktober verwacht de organisatie dat een paar duizend leerlingen de schaatsen onder binden en genieten van de schaatssport. De combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer en de vrijwilligers van de schaatsverenigingen werken samen om het bewegen in het algemeen en de schaatssport in het bijzonder onder de jeugd te stimuleren. De reacties van de scholen zijn zeer positief!

In de eerste weken van oktober kunnen de leerlingen kennismaken met verschillende schaatsdisciplines zoals ijshockey, shorttrack en kunstrijden op kunstijsbaan De Scheg. Deelname voor de basisscholen in de gemeente Deventer is geheel gratis en alles wordt voor de scholen geregeld. Zoals busvervoer, schaatsen, schaatslessen, eten en drinken. Maar daar blijft het niet bij: het gehele winterseizoen van oktober tot en met maart worden kinderen van het basisonderwijs uitgedaagd om in beweging te komen.

Basisscholen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich nog tot en met 25 september 2015 aanmelden via de combinatiefunctionaris van de school. Het is belangrijk dat kinderen bewegen en als liefhebbers van de schaatssport laat de organisatie de kinderen graag kennismaken met de schaatssport.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.