Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schilderijen van Irene Vinkenburg

SCHALKHAAR – Van 28 februari tot en met 1 mei toont de School van Frieswijk het werk van de Deventer kunstenares Irene Vinkenburg (1969). Zij maakt realistische olieverfschilderijen, veelal van het Sallandse landschap, maar ook van de Zwitserse bergen. Haar eigen wandelingen en fotografie vormen daarbij het uitgangspunt.

Na een carrière in het onderwijs als docent scheikunde, besloot Irene Vinkenburg ruim 10 jaar gelden om het roer om te gooien. Ze begon aan de lerarenopleiding beeldende vorming, later volgde ze in Arnhem de opleiding Fine aan de kunstacademie, waar ze in 2011 afstudeerde. Op de academie heeft Vinkenburg zich vooral beziggehouden met fotografie en installaties.

Over haar werk nu zegt Irene Vinkenburg: “Het centrale thema in mijn werk is verschoven van ‘religie’ naar ‘het sublieme’ en de natuurbeleving uit de Romantiek. Nu, een paar jaar na mijn afstuderen, ben ik uitgekomen waar mijn kunstontwikkeling begon: bij de landschapsschilderijen van Patrick Creyghton die vroeger bij ons thuis hingen. Ik zelf schilder de landschappen die ik ken van mijn vele wandelingen door Salland en van mijn tochten door de Zwitserse bergen.”

De tentoonstelling is vrij toegankelijk op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, tijdens concerten in de School van Frieswijk of op afspraak via 0570-530115 of info@schoolvanfrieswijk.nl

Schilderijen