Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sterrit van de Battumse Kwis

De vertegenwoordigers van team Willemink (links, 3e prijs), team Amarok (midden, 1e prijs) en team Markvoort (rechts, 2e prijs). Zij ontvingen op zaterdag 3 oktober namens hun teams de prijzen in de foyer van het Cultuurhuus Braakhekke.

BATHMEN – Voorgaande jaren was er tijdens de Kermis de aftrap en de eerste opdracht voor de Battumse Kwis. Helaas geen kermis dit jaar en dus geen opdracht. Een groep enthousiaste mensen is echter aan de slag gegaan om een oude traditie in ere te herstellen. Velen hebben eerder meegedaan aan de sterrit als aftrap voor de Battumse kermis.

De organisatie kijkt terug op een prachtige eerste editie en gaan er waarschijnlijk wel weer een vervolg aan geven. Een stukje sentiment, maar wel met een serieuze ondertoon. Een onderdeel van de Battumse Kwis. Bewaar daarom uw documenten zorgvuldig omdat het zomaar eens nodig is bij de eerstvolgende Battumse Kwis.

Geen Battumse Kwis dit jaar!

Er is ondertussen ook druk gezocht naar een alternatieve datum voor de Battumse Kwis. Er is besloten om deze op 28 december 2020 niet door te laten gaan. Omdat er heel veel evenementen een jaar doorgeschoven zijn en het voorjaar al erg vol loopt, is gekozen voor de vaste datum van 28 december 2021.

Sterrit door de ogen van de familie Bos

Wij (de familie Bos) hadden ons de Bathmense Kermis 2020 anders voorgesteld, maar dankzij de coronaproof puzzelrit, georganiseerd door de Battumse Kwis hebben we met ons gezin toch een supergezellige zaterdagavond gehad. We wisten van tevoren absoluut niet wat we ons ervan voor moesten stellen en we dachten met een uurtje weer thuis te zijn. Dat is niet helemaal gelukt.

Gewapend met een thermoskan koffie en een paar zakken nootjes melden wij ons (het halve team) met de auto op de parkeerplaats van De Uutvlog. Ons team was nog niet direct compleet, omdat de mannen eerst de koeien moesten melken.

De start was even moeilijk, want het is donker, het regent en wat zoek je nou eigenlijk, waar moet je op letten, hoe groot zijn de bordjes, wat betekenen alle afkortingen, moeten het kleine of HOOFDletters zijn? Nou de bordjes bleken niet zo heel groot te zijn en de twijfel sloeg gelijk toe. Zitten we wel goed? Toch het zekere voor het onzekere maar genomen en weer terug naar de aanwijzing ‘speelkaart ruiten 10’. Inmiddels waren de mannen daar ook gearriveerd en konden we met één auto verder. De speelkaart ruiten 10, was volgens ons de eerste instinker. En met vier paar ogen in de auto ging het toch een stuk beter. De route ging via Dijkerhoek richting Laren en weer naar Bathmen.

Dan was er ook nog een aanwijzing over de gemiddelde snelheid per uur. Die was voor ons als ‘nieuwe’ puzzelritters te moeilijk en daar hebben we dus maar niets gedaan. Het was volgens ons de bedoeling dat je uit kon rekenen op welke tijd je bij het controlepunt moest arriveren. Te vroeg of te laat bij het controlepunt betekende strafpunten. Misschien krijgen we de poedelprijs?

Er deden 57 teams/auto’s mee aan de puzzelrit. De teams starten heel gedisciplineerd één minuut na elkaar. Na ongeveer 1,5 uur was het tijd voor de pauze en werden de pauze tasjes bij het Cultuurhuus uitgereikt. Na de pauze was het tijd voor de tweede rit met een nieuwe route en nieuwe opdrachten. Deze route liep richting Lettele en  Dijkerhoek via Loo weer naar Bathmen. Tijdens de rit was het de bedoeling dat je in de auto bleef zitten. Nu was dat geen probleem, want het regende de hele avond pijpenstelen. Toch fijn, dat we droog in een warme auto zaten en niet op de kermis liepen! Maar we kunnen wel weer zeggen: in Battum is (coronaproof) altijd wat te doen!

Uitslag:

1 team Amarok

2 team Markvoort

3 team Xx ( willemink)

Poedelprijs team Oranje12.0

Overige informatie is te vinden op de website van de battumse kwis  www.debattumsekwis.nl en www.bathmen.nl