Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Stichting Europa Kinderhulp op zoek naar vakantiegezinnen

Stichting Europa Kinderhulp organiseert vakanties voor kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland. Er is een grote toename aan kansarme kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie. Om zoveel mogelijk kinderen een vakantie te kunnen bieden is EKH op zoek naar nieuwe vakantie ouders.Wat houdt het ‘vakantie ouder zijn’ globaal in?

Vakantie ouders hebben jaarlijks in de zomervakantie ca. twee weken tijd en ruimte om het kind in hun gezin op te nemen. Het is vooral belangrijk om het kind liefdevolle aandacht en een veilige omgeving te bieden. Laat ze meedraaien in uw gezin. De kinderen kunnen al enorm genieten van de ‘gewone’ dingen, zoals samen aan tafel eten, winkelen, een spelletje doen of een potje voetballen. Het is dan ook niet nodig de kinderen te overladen met dure uitstapjes en cadeaus.

 

Kan iedereen vakantie ouder worden?

In principe kan iedereen vakantie ouder worden. Stichting Europa Kinderhulp maakt bij de selectie van kinderen en/of vakantie ouders geen onderscheid in godsdienst, nationaliteit, culturele achtergrond of politieke voorkeur. In de meeste gevallen maakt uw gezinssamenstelling ook niet uit. Gebleken is dat persoonlijke kwaliteiten zoals geduld en begrip voor een kind dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit, zeer waardevol zijn voor een succesvol vakantieverblijf.

Loopt u, tijdens deze koude dagen, warm voor het idee een kansarm kind in de zomervakantie in uw gezin op te nemen? Neem voor vrijblijvende informatie contact op met regio medewerker: Johan IJsendorn (0570-650234, johan.ijsendorn@europakinderhulp.nl) of neem een kijkje op www.europakinderhulp.nl