Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Team De Knooiers wint eerste Battumse Kwis


BATHMEN – Het is 19.45 uur op vrijdag 13 januari als de eerste deelnemers aan de Battumse Kwis zich melden aan de voordeur van het Cultuurhuus Braakhekke. Het was de opmaat van wat een geweldige avond zou worden die zowel bezoekers als organisatie van de eerste Battumse Kwis te wachten stond. Alle gasten ontvingen bij binnenkomst een heerlijk kopje koffie, geserveerd met ….. appelgebak!

Rond 20.15 uur kwamen de laatste gasten binnen en het was lastig om nog een plekje in de zaal te vinden. Ook de voor de gelegenheid in de haast opgebouwde tent (tegen de foyer gezet, waardoor de ruimte van de foyer bijna werd verdubbeld) stond vol met in spanning wachtende kwisdeelnemers.

Om 20.45 uur werd de officiële bekendmaking gestart door het gelegenheidsduo presentatoren Paul Winters en Fons Smit. Voordat het duo met de uitslag begon, richtte Paul Winters zich tot de vele vrijwilligers, bedrijven en natuurlijk de leden van de organisatie van de kwis voor hun hulp, support en ondersteuning van deze eerste editie.
Na deze plichtplegingen ging dan eindelijk de bekendmaking van de einduitslag van start. Allereerst werd bekend gemaakt welk team op de allerlaatste plaats was geëindigd. Team De Oranjes ontving de poedelprijs. Daarna werden op een ludieke manier een aantal grappige antwoorden die door de diverse teams waren ingevuld met het publiek gedeeld. Tussen deze grappige antwoorden door werden de standen per 10 getoond op een groot scherm. Iedere keer zodra er een powerpointsheet verscheen met weer 10 namen van teams en de plaats waarop vermeldde teams waren geëindigd, leverde een oorverdovend lawaai in de zaal op, waardoor de presentatoren nauwelijks hoorbaar waren.

De top drie
Met de top drie in het vooruitzicht liep de spanning steeds verder op. Na de laatste sheet met 10 teams bleven er nog drie teams over die kans maakten om de eerste Battumse Kwis te winnen. De teamcaptains van team Kwistniedakutwist, team De OLympieSe Gedachte en team de Knooiers werden op het podium geroepen. Allereerst werd bekend gemaakt dat team Kwistniedakutwist op de derde plaats was geëindigd. Met het bekendmaken van de tweede plaats, team De OLympieSe Gedachte, was direct duidelijk dat team De Knooiers met de wisselbokaal aan de haal ging. Onder de klanken van ‘We are the champions’ van Queen vierden De Knooiers hun overwinning voor een zeer enthousiast publiek.

Na de uitslag werd er nog lang doorgefeest en nagepraat door de bezoekers. Op het podium zorgde Frank Blueka voor een prachtig stukje muziek welke prachtig aansloot bij de in de zaal heersende sfeer.

Succes
Nadat de laatste bezoekers het Cultuurhuus hadden verlaten waren de leden van de organisatie allen onder de indruk van de voorbije avond. Hanneke Willemink van de organisatie: “Het is bijna onwerkelijk hoe succesvol alles is verlopen. Het enthousiasme van deelnemers, maar ook van iedereen die bij de organisatie was betrokken heeft een diepe indruk op mij gemaakt.” Hanny Biemolt vervolgt: “Niemand van ons had kunnen bevroeden dat dit initiatief zo’n groot succes zou worden. We kunnen nu al wel melden dat er een vervolg op de Battumse Kwis zal komen!”

Internetpagina en Facebook
Op de internetpagina (www.debattumsekwis.nl) kan men alle antwoorden van de vragen van het kwisboek terugvinden. Op de facebookpagina van de Battumse Kwis (battumse kwis) staan ook een aantal leuke filmpjes van de feestavond. Houd de facebookpagina van de kwis goed in de gaten, wie weet zit er wel een antwoord van een van de vragen voor de editie van 2017 verstopt!
(Foto’s: Otto Westra)