Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tweede plaats voor

Ise Jutten uit Bathmen op

NK trampolinespringen

Van links naar rechts: Maureen, Ise, Sterre en Annemarie.

ROTTERDAM – Op 22 en 23 juni reisden de springsters van SVOD Trampoline springen af naar Ahoy Rotterdam voor Dutch Gymnastics The Finals, het Nederlands Kampioenschap.Zaterdag 22 juni was het de dag voor Annemarie Veltman, Ise Jutten en Sterre Pinkster.

Annemarie en Ise kwamen uit in de 3e divisie Jeugd IB Meisjes. Na hun verplichte oefening en vervolgens ook de keuzeoefening werd de balans opgemaakt. Annemarie bemachtigde een prachtige 12e plek en Ise plaatste zich met een prima 3e plek voor de finale. Eenmaal in de finale had Ise de goede flow te pakken. Strak, hoog en met een prachtige afwerking resulteerde dit in een fantastische 2e plek van Nederland!

Daarna was het de beurt aan Sterre in de 3e divisie Jeugd IA meisjes. Een nog wat gespannen verplichte oefening, maar een supergoede keuzeoefening zorgde voor een 2e plek in de voorrondes en dus een plek in de finales. De concurrentie in de finale was minstens zo goed en zo eindigde Sterre op een hele mooie 5e plek van Nederland.

De supporters van de meiden konden deze dag hun geluk niet op, want Ise en Sterre hadden zich ook geplaatst voor het synchroon springen. Geknokt voor wat ze waard waren, maar helaas verliepen zowel de verplichte als de keuzeoefening niet vlekkeloos en was de 13e plek het hoogst haalbare dit keer. Een prachtige dag waar deze meiden met veel trots en plezier op terug kijken.

Na zaterdag al aanwezig te zijn geweest als assistent van trainster Marieke Lauran was het op zondag 23 juni de beurt aan Maureen Freriks, uitkomend in de 3e divisie Senior Dames

De dag werd begonnen met het synchroon springen. Samen met Sandra Rakhorst, springster van Sparta uit Ermelo, eindigden de dames met twee prachtige sprongen als 2e in de voorrondes en dus een plek in de finale. Ook hier bleken de tegenstanders sterk en bemachtigden Maureen en Sandra een prachtige 7e plek van Nederland.

Aan het eind van deze zonovergoten dag, mocht Maureen haar individuele sprongen nog maken. Na een goede verplichte en keuzeoefening ging zij als 5e door naar de finale. Een spannende strijd leverde haar uiteindelijk de 6e plek van Nederland op.

VZOD kijkt terug op een superweekend met geweldige sportieve prestaties.

Lijkt trampolinespringen jou ook een leuke sport? Kijk dan eens op de website van SVOD en vraag een proefles aan.