Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Veel animo voor concert

en CD presentatie

jubilerende Vinočanka

LOCHEM – Voor het concert en de presentatie van de 4e CD genaamd “Jeste Jednou” van de jubilerende zesmans formatie Vinočanka uit Lochem is veel animo. Ditmaal is gekozen om het concert in de grote zaal van de Schouwburg te Lochem te houden en dan is een volle zaal met 400 liefhebbers wel een uitdaging.De kaartverkoop verloopt voorspoedig echter Vinočanka zou vereerd zijn met een ‘uitverkochte zaal’. Dus informeer bij Gertie Braakman (0573-254567 of mail: kaartverkoop@vinocanka.nl naar de kaarten die € 10,00 in de voorverkoop kosten, en € 12,50 ‘aan de zaal’.

Wat er te doen is? Een concert van blaaskapel Vinočanka bestaande uit zes fanatieke liefhebbers/ muzikanten van de Moravische blaas- en volksmuziek die voor deze gelegenheid een zanggroep uit Tsjechië heeft ‘geregeld/samengesteld’ met de crème de la crème op het gebied van Moravische zang. Naast de ‘vaste’ zangeres Olina Francová en zanger Pavel Jech komt het professionele zangduo Sourozenci Bat’kovi naar Lochem. Deze laatste zingt met de bekende kapellen van Vlado Kumpan en Mistrinanka. Een eer voor Vinočanka dat zij op de CD hebben meegezongen. Deze zanggroep zingt ook op de nieuwste CD van Vinočanka mee en daar is de kapel zeer mee vereerd. Tevens zal de zanggroep met een muzikant op cymbal (liggend snaren instrument, met stokjes te bedienen) naar Lochem komen! Een primeur voor Nederland. In de foyer zal na het concert het zangduo met cymbal de muzikale middag voortzetten. Dit zal een unieke middag worden waarbij Vinočanka zowel instrumentaal als samen met de zanggroep vele prachtige polka’s en walsen ten gehore zal brengen.

Het concert met de CD presentatie begint om 14.00 uur, de zaal is open om 13.00 uur en de entree is € 10,- per persoon (voorverkoop) en € 12,50 aan de zaal.

Het concert wordt gehouden in de schouwburg van Lochem aan de Oosterwal 22 te Lochem.