Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Veertig jaar Mans van Sangel, Vèèrkàànte Viefkop en

het Zwarte Schoap

HOLTEN – Vrijdag 28 oktober staat Teun Deijk met een eigen avondvullend programma in het Kulturhus. De avond is een mengeling van zingen, voordragen, vertellen en voorlezen in Holtens dialect. “Het zal gaan over mensen uit het dorpsbeeld van Holten. Gevoelige gedichten en mooie verhalen uit ons mooie Holten”, aldus Teun. Het is voor de rasechte Holtenaar een eer om in het theater van het Kulturhus te staan. “De afgelopen 40 jaar heb ik veel optredens mogen doen voor de Fienpreuvers, waarvan de laatste 10 jaar ook voor andere diverse verenigingen.”“Holtenaren die houden van hun cultuur, neem ik deze avond mee naar het Holten uit de vorige eeuw. Voor dit optreden heb ik het mooiste materiaal gezocht uit al die 40 jaren. Hier zitten items bij die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Zelfs een item, dit jaar gemaakt voor de uitzending van Karel van de Kate. Veel is voor de bezoeker nieuw, want mijn programma pas ik aan op het te verwachten publiek. Zo zullen items over het dorp zeker niet ontbreken, maar ook de buurtschappen en buurtgemeentes zullen mee kunnen genieten”, vertelt Teun.

Voor (oud-) Fienpreuvers, trouwe lezers van de columns en mensen uit Teun zijn directe omgeving zal er een bepaalde herkenning in zitten. “De generatie van veertig plus kan in gedachten wegdromen naar het Holten dat voorgoed verdwenen is. Het is een weg langs veertig jaar Mans van Sangel en Vèèrkàànte Viefkop. Een wandeling langs onder meer de oudste straat van Holten, de Sikkenstraat. Mijn voorbeelden: Jan Oosterkamp en meester Brouwer. Natuurlijk kastelein Jan Maats, maar ook onze Joodse medeburgers, onder meer David Kater en Louis Gazan passeren de revue.

Het interview met oma Tuitert, na de gouden medaille van Mark Tuitert, de ontmoeting met Jan van der Meulen en zijn verhaal over de oorlog. Items over De Haar in Holten, veehandelaren, de school in Espelo, koe kalverij in Loo-Bathmen, etc. Verder het samengaan van Holten en Rijssen, de wachtkamer van tandarts Steunenberg, kerst- en paasgedichten, het komt allemaal aan de orde.

Teun kijkt erg uit naar de avond en zal na afloop ook tevreden terug kunnen kijken als mensen een mooie avond hebben gehad. “Ik ben tevreden als na afloop de bezoekers met een voldaan gevoel naar huis gaan en zeggen dat het de moeite waard is geweest”, besluit Teun. De avond start om 20.00 uur en kaartjes kosten slechts 10 euro per stuk.