Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vinočanka met topzangroep uit Tsjechië in Schouwburg Lochem

Vinocanka

LOCHEM – In het kader van haar 20 jarig bestaan verzorgt de Lochemse blaaskapel Vinočanka op 25 oktober een bijzonder concert waarvoor zij ditmaal de crème de la crème van de Moravische zang heeft uitgenodigd. Naast de ‘vaste’ zangeres Olina Francová en zanger Pavel Jech komt het professionele zangduo Sourozenci Bat’kovi naar Lochem. Op 25 oktober zal tevens de vierde CD genaamd “Ještě Jednou” worden gepresenteerd, waar dit viertal ook haar medewerking heeft verleend. Dit alles vindt plaats in grote zaal van de Schouwburg te Lochem.

Na drie CD’s in 2003, 2006 en 2010 te hebben uitgebracht, is het met Vinočanka voor de wind gegaan met vele optredens in zowel Nederland als Tsjechië. De vraag naar een nieuwe geluidsdrager met Johan Kobes op de bas was een grote wens van zowel de kapel als de liefhebbers van Tsjechische volksmuziek. Mede in verband met het 20 jarig bestaan van deze unieke kapel is in juli in drie dagen tijd in een geluidsstudio in Tsjechië een CD met prachtige 14 polka’s en walsen opgenomen.

Op zondag 25 oktober  zal de CD gepresenteerd worden aan het publiek en zal tevens de zanggroep met een muzikant op cimbaal (liggend snaren instrument, met stokjes te bedienen) naar Lochem komen! Een primeur voor Nederland. In de foyer zal na het concert het zangduo met cimbaal de muzikale middag voortzetten. Dit zal een unieke middag worden waarbij Vinočanka zowel instrumentaal als samen met de zanggroep vele prachtige polka en walsen ten gehore zal brengen.

Het concert met de CD presentatie begint om 14.00 uur, de zaal is open om 13.00 uur en de entree is € 10,- per persoon (voorverkoop) en € 12,50 aan de zaal. De kaarten kunt u bestellen via mail  kaartverkoop@vinocanka.nl of door te bellen met Gertie Braakman, 0573-254567.

Zowel de CD “Ještě Jednou” als de oude CD’s “15 LET”, “Ve Vinohradĕ” en “Muzikanti” zijn te verkrijgen gedurende het concert voor de vriendelijke prijs van € 10,- per stuk.

Het concert wordt gehouden in de schouwburg van Lochem, aan de Oosterwal 22 te Lochem.

Voor meer informatie kunt u terecht bij André Olden op tel. 06-11608714 of e-mail: andreolden@online.nl of kijk op www.vinocanka.nl Alle CD’s zijn na 25 oktober 2015 te bestellen voor  € 15,00 per stuk inclusief verzendkosten.