Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrijwilligers van de Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel zijn er voor u!

Wie de zorg heeft voor een ernstig zieke die aan het eind van zijn of haar leven is, kan wel wat ondersteuning gebruiken. Want zorgen voor een zieke is een hele klus en vraagt 24 uur de aandacht. De vrijwilligers van de Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel zorgen in de nacht (en soms overdag) voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase. Zo kunnen de familieleden doorslapen en even bijtanken.Vrijwilliger wordt iemand niet zomaar. De vrijwilligers hebben affiniteit met ernstig zieken en hun naasten. Een achtergrond in de zorg is handig, maar is geen voorwaarde om dit werk te kunnen doen. Als een nieuwe vrijwilliger zich aanmeldt volgt een selectieprocedure en een cursus van zes dagdelen. Dit is een voorwaarde om te kunnen starten.

Vrijwilligers schudden een kussen op, geven een slokje drinken en zijn een luisterend oor zowel voor de zieke als hun naasten. ‘Er zijn’ is eigenlijk het belangrijkste.

Een aanvraag voor zorg door een vrijwilliger van de stichting kan worden gedaan door de thuiszorg, huisarts maar ook door familie van de zieke. Een van de coördinatoren komt bij u op bezoek en er wordt afgestemd welke zorg nodig is.

Nachtzorg wordt gegeven van 23 tot 7 uur. Overdag een aantal uren kan ook in overleg.

Wie meer informatie wil over deze hulp of overweegt vrijwilliger te worden, kan bellen met een van de coördinatoren: Erna van Buiten 06-22917027 of Inge Hoeksema 06-51565658.