Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrouwen van Nu afd. Bathmen: lezing over Nederlandse Transplantatie Stichting

BATHMEN – Mevr. Hietbrink komt een lezing houden bij de Vrouwen van Nu in Bathmen op woensdagavond 25 februari. Mevr. Hietbrink uit Haaksbergen is vrijwilliger bij de Nederlandse Transplantatie Stichting. Zij heeft een indrukwekkend verhaal over transplantatie.

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is een dienstverlenende non-profitorganisatie voor de transplantatiecentra en andere ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast geeft de NTS informatie aan het Nederlandse publiek over donatie van organen en weefsels.

Vrijwilligers van de NTS zoals mevr. Hietbrink zijn vaak zelf getransplanteerd of nabestaande van een donor. Zij vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe het leven eruit ziet als je plotseling op de wachtlijst staat voor een donorhart of een nieuwe nier. Wat gebeurt er in een ziekenhuis op het moment dat iemand overlijdt? Mensen, zoals mevr. Hietbrink, die het van dichtbij hebben meegemaakt, geven voorlichting over orgaan- en weefseldonatie. Zij vertelt haar eigen indringende verhaal: een belangrijke manier om de argumenten over orgaan- en weefseldonatie te bespreken.

De afdelingsavond begint om 20.00 uur in het Cultuurhuus Braakhekke en de zaal is open om 19.30 uur.