Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Warm afscheid van

koster Gerrit Ruiterkamp

Warm afscheid

Burgemeester Andrie Heidema overhandigde de Zilveren Legpenning van de stad Deventer aan Gerrit Ruiterkamp. (Foto: Jan van Ark.)

BATHMEN – Als er bij een onverwacht grote opkomst bij een gebeurtenis in de Dorpskerk in Bathmen stoelen aangesleept moesten worden, organiseerde koster Gerrit Ruiterkamp dat in een handomdraai. Bij zijn afscheid in een speciale afscheidsdienst afgelopen zondag mocht hij alleen maar toekijken hoe er vele extra stoelen aangeschoven moesten worden voor de massale opkomst bij zijn afscheid en de kerk raakte dan ook overvol.

Na de al wat aangepaste eredienst kon het echte afscheid nemen beginnen. Sprekers van verschillende instanties waarmee Gerrit Ruiterkamp in zijn 25 jaar als koster mee te maken had gehad, zwaaiden Gerrit, maar ook zijn vrouw Jansje, uitbundig lof toe voor de fijne samenwerking die er altijd geweest was. Voor Gerrit Ruiterkamp was het echter een complete verrassing toen burgemeester Heidema het woord nam en hem met vele lovende woorden over het goede werk voor de Bathmense gemeenschap hem de Zilveren Legpenning van de stad Deventer overhandigde.

In zijn dankwoord toonde Gerrit Ruiterkamp zich geroerd door de vele mooie woorden en cadeaus, maar vooral door de warmte die hij altijd in Bathmen heeft mogen ervaren en die hij ook zo nadrukkelijk voelde tijdens deze afscheidsbijeenkomst.