Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Webinar Regenwater:

goed gebruikt!

Mijn regenpijp loskoppelen van het riool? Dan krijg ik toch natte voeten? Nee hoor! In deze gratis online bijeenkomst op woensdag 17 februari leggen we uit waarom afkoppelen juist nú nodig is en hoe je dat doet. Verder gaan we in op de voordelen van een groen dak en hoe je dat kunt aanleggen.

Het klimaat verandert. Lange droge periodes wisselen af met periodes van regen met intense hoosbuien. Dus het regenwater dat nu in het riool verdwijnt, zijn we kwijt terwijl onze planten en bomen daar in de droge periode om staan te springen. Aan de andere kant is er bij hoosbuien risico op overstromingen en waterschade, omdat het riool de afvoer niet aankan. Het is daarom beter om dat regenwater naar tuinen en plantsoenen te leiden waar het de bodem kan inzakken. Zo komen we beter door de periodes van droogte.

Voor het afkoppelen geven gemeente en Waterschap subsidie. Op de rioleringskaart op de gemeentewebsite kun je zien of je huis nog is aangesloten op het riool. Zo ja, meld je dan nu aan voor ons gratis webinar. De eerste is op  woensdag 17 februari, 20.00 uur. Dit webinar wordt drie keer gegeven. Aanmelden via de website van de Ulebelt (ulebelt.nl) of het Duurzaamheidscentrum (dcdeventer.nl)

 

Driewebinars Regenwater: goedgebruikt!

woensdag 17 februari, 20.00 uur

donderdag 25 maart, 20.00 uur

dinsdag 13 april, 20.00 uur