Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Windkorenmolen De Leeuw

open voor publiek

9 mei: Nationale Molendag

9 mei Nationale Molendag 2

OUDE MOLEN – Op zaterdag 9 mei zijn veel molens in heel Nederland geopend voor publiek. Ook bij de windkorenmolen de Leeuw, Oude Molenweg 3 te Lettele (Oude Molen) zijn die dag van 10.00 – 16.00 uur , allerlei activiteiten.

 

Open voor publiek

Van 10.00 – 16.00 uur is de molen open voor publiek. Molengidsen zullen op een deskundige manier de bezoekers door de molen begeleiden. Ondertussen beantwoorden zij vragen en vertellen over dit Rijksmonument, over molens in het algemeen, over de wind, de granen en de aloude techniek van het malen.

 

9 mei Nationale Molendag 1

Geraniummarkt

Tegelijkertijd is er, ook van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het Molenplein een geraniummarkt. Een keur aan boerengeraniums, hanggeraniums, hanging baskets, fuchsia’s en ander perkgoed wordt aangeboden. Prachtige cadeau-ideeën voor Moederdag, zondag 10 mei.

 

Start fotowedstrijd ‘Meer dan Leven van de Wind’

In het kader van het 25 jarig jubileum molenrestauratie/molenbehoud, dat tijdens de komende open monumentendagen ( 12 en 13 september) uitgebreid gevierd gaat worden, houden de Deventer Foto Kring en de Stichting Windkorenmolen de Leeuw een fotowedstrijd met als thema ‘Meer dan Leven van de Wind’. Het inzenden van de foto’s kan vanaf 9 mei tot 1 september via de website http://stichting.oudemolen.net

De Deventer Foto Kring is op 9 mei aanwezig om aandacht te vragen voor de eigen vereniging en voor de start van de wedstrijd.

 

Inwendige mens – Vrienden van de Molen

De hele dag door zijn de ‘Vrienden van de Molen’ in de weer om te zorgen voor de inwendige mens. Koffie, thee en andere drankjes zijn er. Maar ook worden overdag natuurlijk weer heerlijke pannenkoeken gebakken.

 

Molenwinkel

Ook de molenwinkel is geopend. Hier zijn heerlijke en eerlijke ‘De Leeuw’ meelproducten te koop. Of het nu volkoren meel, bloem, speltproducten, glutenvrije producten of speciale cake- en pannenkoekenmix moet zijn; het is er allemaal te vinden.

 

14 mei – Hemelvaartsdag

Niet alleen op de nationale Molendag, maar ook op Hemelvaartsdag is het publiek welkom bij Molen de Leeuw om een kijkje te nemen in het interieur van de molen. Voor alle passanten, jong en oud, fietsers en automobilisten, wandelaars of motorrijders, is het molenplein een mooie plek om even bij te komen en uit te rusten.. Op deze dag zijn de ‘Vrienden van de Molen’ weer van 10.00-16.00 uur aanwezig en is ook de molenwinkel open.