Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zomerprogramma PCOB

DEVENTER – De PCOB-afd. Deventer heeft onlangs haar zomerprogramma voor leden en andere belangstellenden gepresenteerd. Dit programma bestaat dit jaar uit een drietal leuke en originele dagtochten.De eerste dagtrip is gepland op woensdag 29 juni 2016. Men vertrekt om 09.30 uur met eigen auto’s vanaf de parkeerplaats bij het Postiljon Motel. ’s Morgens staat er een stadswandeling in Zutphen, met een eventueel bezoek aan de Walburgiskerk en de Librije, op het programma.

Na een goed verzorgde lunch wordt er na de middag een Fluisterboottocht door de fraaie Zutphense grachten en rivier Berkel gemaakt en is er tenslotte gelegenheid voor winkelen, terrasje, museumbezoek, enz. Opgave hiervoor graag zo spoedig mogelijk.

 

Op woensdag 4 augustus 2016 wordt er deelgenomen aan een boottocht naar de Hanzestad Kampen.

09.45 uur: verzamelen voor vertrek aan de kade van de Welle. Om 10.00 uur vertrek en aan boord krijgt u koffie met cake. Om 11.30 uur wordt er op de boot een smakelijk lunchbuffet gepresenteerd.

Om 13.00 uur aankomst Kampen en twee uur ter vrije besteding. Extra gezellige Kamper-Uitdagen (ook donderdag 4 augustus) mee te beleven. Volop gezelligheid in de stad met veel sfeer en historie.

Om 15.00 uur vertrekt men uit Kampen en om 19.00 uur hoopt de boot terug te zijn in Deventer. Prijs boottocht Kampen (-retour), incl. koffie + cake, lunchbuffet op heenreis: € 37,00 p.p.

 

Tenslotte verzorgt de PCOB op woensdag 31 augustus 2016 voor haar leden en andere belangstellenden een dagtocht naar Delden.

Het voorlopige programma: 09.15 uur. (Verzamelen op nader bepaald punt bv. Parkeerplaats Postiljon Motel). Om 10.00 uur aankomst bij Kasteel Twickel Delden: bezoek informatiecentrum, prachtig park en tuinen. Oranjerie (mogelijkheid koffie/thee met lekkers). Eventueel ook naar Twickels Moestuin.

Om 12.00 uur staat er een bezoek aan Museumboerderij Wendezoele (met historische inventaris, schuren, stallen, werkplaatsen, woonhuis) op het programma. Vervolgens wordt er om 12.15 uur in de Museumboerderij een klassieke Twentse lunch met soep, broodjes, krentenwegge, koffie/thee geserveerd.

Na de middag een bezoek aan het landstadje Delden met het Zoutmuseum en de Oude Blasius Kerk. Om 16.30 uur vertrek uit Delden en 17.15 uur terug in Deventer.

Op basis van: Samen reizen met eigen autovervoer Deventer-Delden v.v., parkeerkosten, entree tuinen Kasteel Twickel, koffie/thee Oranjerie, entree Museum Wendezoele, Twentse lunch Wendezoele; kosten totaal € 29,50 p.p. Opgave nog mogelijk tot uiterlijk 15 juli.

 

Aanmelding en informatie voor deze dagtochten graag per mail aan Henk Kooij: hhgoedzo@ziggo.nl of bij Henk G. Jansen, Langenbergerweg 5, 7437 PW Bathmen,. Tel.: 0570-541320 (of per mail henk.g.jansen@gmail.com)