Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zorg Om Boer en Tuinder, luisterend oor voor agrariërs

Agrarische gezinnen krijgen de laatste jaren veel voor de kiezen. Omgaan met onzekerheden en onverwachte wendingen vraagt veel van een ondernemer. De druk kan behoorlijk oplopen zeker wanneer hier problemen op persoonlijk vlak bijkomen.Het lijkt weleens boer eigen, om alle problemen alleen te willen dragen. Je wilt het gezin niet belasten, je ouders niet meer zorgen meegeven, samen met kinderen of vrienden juist genieten in plaats van over zorgen te praten. Begrijpelijk, maar ook jammer. Want praten over je zorgen helpt. Je krijgt ruimte in je hoofd en in je hart. Ruimte die nodig is om over oplossingen na te denken.

Voor wie een keer met een onafhankelijk persoon wil praten is er Zorg Om Boer en Tuinder. Een stichting met 50 vrijwilligers die een luisterend oor bieden. Deze vrijwilligers zijn allemaal sterk verbonden met de sector. Dat maakt dat ze snappen waar het over gaat. Ze luisteren naar je verhaal, telefonisch of aan de keukentafel. Ze helpen je om je eigen richting weer te vinden, de regie over je leven en bedrijf te herpakken. En mocht je behoefte hebben aan meer hulp, dan helpen de vrijwilligers je om een passende hulpverlener te vinden.

Voor de gesprekken worden nooit kosten in rekening gebracht.De vrijwilligers hebben geen persoonlijk- of bedrijfsbelang bij deze gesprekken. Ze willen graag de hulp bieden die we allemaal weleens nodig hebben. Een luisterend oor, omdat erover praten echt helpt. Meer weten? Neem gerust contact op met regiocoördinator Henk Slagman, tel. 06-30909189. e-mail: oost@zorgomboerentuinder.nl