Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Welbeschouwd: wordt vervolgd

Vanaf 2011 schreef ik met regelmaat reeksen columns voor onze (Nieuwe) Bathmense Krant. Over dagelijkse zaken die speelden in Bathmen en soms breder verband. Na afsluiting van zo’n reeks verzamelde ik die columns steeds in een simpel bundeltje dat werd gemaakt op een patiëntenwerkplaats van een psychiatrische instelling waar ik vele jaren werkte. Een speciaal presentje voor een kleine kring om mij heen.Dit jaar schreef ik ook weer een reeks, maar van een heel ander type. Namelijk nadrukkelijk over Bijbel en christelijk geloof. Over die anti-homoverklaring, de Nashvilleverklaring. Zó anders van karakter dat het ook voor mij extra spannend was. Immers: je geeft je als schrijver bloot! Ook die serie van zeven liet ik bundelen. Echter nu aangevuld met vier ándere theologisch georiënteerde stukken die ik eerder schreef en die er wel bij pasten. Bijvoorbeeld twee stukjes die in 1981 verschenen in de Bathmense Kerkbode.

De redactie stemde er, terecht met enige aarzeling, mee in om dat laatste bundeltje te ‘promoten’ zodat belangstellenden het kunnen kopen. Titel: Welbeschouwd en andere theologische vingeroefeningen. Er komt een eenvoudige regeling met behulp van het Informatiepunt in ons Cultuurhuus Braakhekke. Daar komt in januari een ‘inkijkexemplaar’ te liggen. Verdere informatie volgt.

Ten slotte: met veel plezier kan ik melden dat er met de redactie een nieuwe afspraak ligt voor een volgende reeks columns. Maar nu dus weer van het vertrouwde type! Titel? In ieder geval met mijn huismerk ‘Welbeschouwd’. Te starten in januari.

 

Voor ieder goede dagen gewenst.

Piet van der Klis.