Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABC Badkamers; een ware Bathroom Experience

Epsenaar Remco Muiderman 02

Epsenaar Remco Muiderman met recht trots op unieke winkel

Door: Tom Meerbeek

DEVENTER – Binnenkomen bij ABC Badkamers is als binnenkomen bij eigenaar Remco Muiderman zelf. Geen steriele showroom, badend in wit licht. ABC is verre van dat. De zaak voelt bij binnenkomst direct als een warme jas. En dat is niet in de laatste plaats door het gebruik van prachtige materialen, sfeervolle verlichting en trendy accessoires.ABC is sinds afgelopen najaar te vinden aan de Stockholmstraat 2 in Deventer. De nieuwe winkel is zo’n 850 vierkante meter groot en bestaat uit 2 verdiepingen. Beneden zijn sfeervolle badkamers te bezichtigen en een keur aan woonaccessoires. Op de bovenverdieping zijn de tegels uitgestald.

 

Scherpe prijs

“We willen graag dat mensen zich direct thuis voelen”, zegt Muiderman. “We hebben dan ook voor iedereen iets te bieden. Wil je graag een top of the bill badkamer? Dat kan! Maar als je beurs iets minder gevuld is, dan kunnen we je ook aan een prachtige badkamer helpen. Een badkamer koop je niet iedere dag, zelfs niet ieder jaar. We nemen daarom alle tijd met onze klanten om wensen door te spreken. Die kunnen we eigenlijk altijd vervullen en dan ook nog tegen een scherpe prijs.”

 

Maatwerk

Een ronde door de zaak bevestigt het verhaal van Muiderman. Bij binnenkomst valt het oog direct op een stel prachtige wastafels. Het neusje van de zalm, maar niet voor iedereen bereikbaar. In de badkamer ernaast zijn de prijskaartjes veel vriendelijker, maar het geheel doet niets onder in uitstraling. “Waar momenteel de meeste vraag naar is, dat zijn onze op maat gemaakte badkamer-meubelen”, zegt Muiderman, die direct verderop in de winkel een voorbeeld laat zien. Eerlijk is eerlijk, het is inderdaad een lust voor het oog; een eikenhouten meubel, precies op maat tussen de zijwanden. “En dit kun je dan combineren met deze twee draadlampjes, die we ook hier verkopen.”

 

Sfeer, sfeer, sfeer

Het is een noviteit in de badkamerwereld. Bij ABC Badkamers verkopen ze niet alleen sanitair. “Om meer beleving aan onze klant te geven, hebben we ook een groot assortiment woonaccessoires.” Het gaat om leren poefjes van Fred de la Bretoniere, industriële krukken, lampen en kaarsen, die prachtig zullen staan in een vintage, trendy interieur. “We verkopen dit niet om winst op te maken, maar om een huiselijk gevoel aan onze winkel te geven.” En klanten waarderen de sfeer enorm, het trekt ze naar ABC: “We zitten hier aan het spoor en de trein passeert hier vaak langzaam. Het is al menigmaal gebeurd, dat er klanten binnenkwamen die vanuit de trein hadden gezien hoe mooi onze winkel is. Dat is een geweldig compliment!”

 

Staal

Na verschillende prachtige badkamers, kranen, meubels en douchecabines te hebben bekeken, voert de rondleiding van Muiderman naar boven. Op de trap staan we even stil. “Hier ben ik echt trots op. Ik wilde graag een stoere trap en heb die laten maken naar eigen ontwerp. Staal met zichtbare lasnaden en stevige houten treden.”

 

Luxe- hotelgevoel

Boven aangekomen valt het direct op dat er een soort mini-appartement is ingericht. “Hier kiezen mensen steeds vaker voor. Ze gaan bijvoorbeeld slapen op zolder en wij bieden ze de oplossing om er direct een badkamer aan toe te voegen. “ Een tussenwand biedt plaats aan en wastafel en kaptafel. De andere kant van de wand is omgetoverd tot prachtige doucheruimte. “Mensen krijgen zo echt een luxe hotelgevoel, maar dan thuis.”

 

Gevoel

De rest van de bovenverdieping staat in het teken van wand- en vloertegels en PVC vloeren. Veel zijn er verwerkt in de vloer. “Klanten lopen zo over hun eventuele toekomstige tegelvloer en zien direct wat ze mooi vinden.” Te zien zijn: enorme taupe kleurige tegels van 1,20 bij 1,20, tegels met houtuitstraling, zwarte, witte, bruine, teveel om op te noemen. “Omdat hier prachtig buitenlicht naar binnen valt, kunnen onze klanten goed beoordelen wat de kleur is en welk gevoel de tegel overbrengt.”

 

Bathroom Experience

Zo langzamerhand is wel duidelijk dat we hier in een niet-alledaagse badkamerzaak rondlopen. “Het is dan ook een experience”, zegt Muiderman. En daar is geen woord van gelogen. De trotse eigenaar wil tenslotte nog een unicum laten zien, behang van de bekende ontwerpers Piet Boon, Piet Hein Eek en Merci. “This is something different hè?”, zegt hij met een grote lach op zijn gezicht. Het moet hem nagegeven worden, dit is écht wat anders. Het behang vertoont prints zoals een betonnen fabrieksmuur, een sloophouten wand, of een barok plafond. “Het lijkt zó verschrikkelijk echt, dat je er met je neus bovenop moet staan om te zien dat het behang is. En dan nog zul je twijfelen…” Het is zeker prachtig en ook nog eens uniek in de regio. “Ik ken geen winkel in de verre omgeving die dít verkoopt. Het leuke is dat ik het gevonden heb in een winkeltje van 20 m2 in hartje Lyon. Mijn vrouw en kinderen worden er zo af toe gek van dat ik overal naar binnen loop om ideetjes op te doen ….mooi hè?”

 

Met recht is Muiderman trots op zijn winkel. Het is er één, zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. ABC Badkamers is één brok sfeer, een winkel waar je direct verliefd op wordt.