Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carinova pakt kosten aan met nieuw vervoersplan

V.l.n.r. Gert Ligtenberg (Carinova). Wietse Leijenaar, Frank de Winter (Garage Leijenaar) en Erik Geerts (H4 Mobility).

V.l.n.r. Gert Ligtenberg (Carinova). Wietse Leijenaar, Frank de Winter (Garage Leijenaar) en Erik Geerts (H4 Mobility).

DEVENTER – Carinova heeft een volgende stap gezet op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid. Om meer grip te krijgen op de kosten en om uitvoering te geven aan duurzaam ondernemen, is Carinova begonnen met de uitvoering van een nieuw vervoersplan. In het kader van dit plan zullen medewerkers de komende tijd onder meer te zien zijn in nieuwe Renault Twingo’s en Kangoo’s, in de bekende Carinova-huisstijl.

De inzet van deze nieuwe auto’s komt voort uit het uitbesteden van het wagenpark, dat tot voor kort altijd in eigen beheer is geweest. Door het wagenpark onder te brengen bij een mobiliteitsspecialist bespaart Carinova op de totale vervoerskosten. Zo worden er minder auto’s ingezet, heeft H4 Mobility een deel van het eigen park overgenomen en wordt er gebruik gemaakt van een flexibele schil. Bovendien heeft Carinova nu 24/7 inzicht in de prestaties van het wagenpark. Er worden doorlopend data verzameld over bijvoorbeeld gebruik en rijgedrag. Deze informatie, in combinatie met het bijbehorende planpakket, zorgt ervoor dat er nu veel efficiënter kan worden gepland. De zorgaanbieder wordt bovendien begeleid om naast kostenbesparing ook CO2-reductie te realiseren, passend bij de strategie voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

In het kader van MVO werkt Carinova samen met lokale partners. Van Koggel uit Ommen verzorgt de bestickering op de voertuigen, de levering en het onderhoud worden verzorgd door Garage Leijenaar uit Bathmen en beheer en monitoring zijn in handen van mobiliteitspartner H4 Mobility uit Deventer.