Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Certificering officieel Erkend Duurzaam Pouw Automotive verlengd

DEVENTER – Pouw Automotive is sinds oktober 2012 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Pouw in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Onlangs werd de certificering voor de Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagen dealer verlengd tot 2017. De certificering geldt voor alle dealerbedrijven van Pouw en ABS Pouw Zwolle, het autoschadeherstelbedrijf van Pouw.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Pouw een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld voornamelijk stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Daarnaast gaan wij op verantwoorde wijze om met energie.”

Ook als werkgever heeft de Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens dealer zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Pouw zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van de Ronald McDonald Rally, de Pouw Thriathlon en diverse andere lokale initiatieven.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Pouw staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA, dat wordt uitgevoerd door IvDM. Het certificaat is twee jaar geldig.

Pouw.nl