Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Donatie van Vredehof voor de WensAmbulance Oost-Nederland

Pedro Swier (Algemeen Directeur) van Vredehof en Margreet Schutten (General Manager) van de WensAmbulance.

BATHMEN – De WensAmbulance Oost-Nederland mocht een mooie cheque ontvangen van het Vredehof Donatiefonds. Pedro Swier (Algemeen Directeur) en Miriam Leussink (Adviseur M&C) kwamen een cheque t.w.v. € 4.800,– overhandigen aan Margreet Schutten en Karin van Dam van de WensAmbulance.

Met deze bijdrage kan de WensAmbulance een AED aanschaffen, brancard-hoezen, 2 extra dikke en comfortabele matrassen en zijsteunen voor de brancards. De stichting ontvangt geen subsidie en is dan ook volledig afhankelijk van giften, donaties, legaten en sponsors. Het spreekt dan ook vanzelf dat ze erg blij zijn met deze donatie.

De Stichting WensAmbulance Oost-Nederland wordt geheel gerund door vrijwilligers. Met een groep van ca 100 betrokken vrijwilligers wordt het mogelijk gemaakt om bijna dagelijks wensen van langdurig zieken en (pre) terminale patiënten te vervullen. Deze wensen kunnen variëren van het bezoek van bijvoorbeeld de uitvaart van een nabestaande tot nog een gezellig uitstapje met naaste familie. Maar alle wensen zijn onvergetelijk voor de wensvragers.

Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties helpen. Het fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezighouden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Jaarlijks wordt een maximaal te doneren bedrag vastgesteld waarvoor een beperkt aantal projecten of initiatieven in aanmerking komt. Het Vredehof Donatiefonds beoordeelt jaarlijks wie voor een toekenning in aanmerking komt, aan de hand van een reglement en een ingevuld aanvraagformulier. Omdat Vredehof sterk geworteld is in Twente, Salland en de Achterhoek worden ook voornamelijk initiatieven uit deze regio ondersteund.