Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Grenzen verlegd op vierde Sallandse Ondernemersavond

Grenzen verlegd

DEVENTER – ‘Grensverleggend ondernemen’ was het thema van de vierde editie van de Sallandse Ondernemersavond van Rabobank Salland. Ruim 450 ondernemers kwamen op 8 september naar de Deventer Schouwburg om zich te laten inspireren door sprekers Barbara Baarsma en Martijn Arets.

Ontwikkelingen dwingen tot grenzen verleggen

Top-econoom Barbara Baarsma liet de aanwezigen zien welke ontwikkelingen er op ondernemers en bedrijven afkomen. Sociale innovatie, beroepen die verdwijnen als gevolg van robotisering. Maar ook nieuwe die hierdoor ontstaan. De noodzaak tot lifelong learning en de productiviteitsgroei die nodig is voor economische groei.

Pionier Martijn Arets deed de gasten versteld staan met zijn reis langs verschillende topmerken, zijn visie op de nieuwe deeleconomie waarop ingespeeld wordt met app’s zoals Über en Airbnb en de toekomst van crowdfunding. Allemaal ontwikkelingen die de ondernemer dwingen om voortdurend zijn grenzen te verleggen.

 

Edwin Leenes van Rabobank Salland kijkt terug op een prachtige avond. De Sallandse Ondernemersavond is inmiddels een begrip in Salland op elke tweede dinsdag van september. Het concept is bijzonder omdat het een avond is voor heel ondernemend Salland: van de winkelier om de hoek tot de agrariër en van de startende ondernemer tot de directeur-grootaandeelhouder. Juist deze mix kan leiden tot hele verrassende nieuwe contacten en grensverleggende ideeën Edwin Leenes: “We hebben laten zien met welke ontwikkelingen de ondernemer te maken gaat krijgen, dat het heel belangrijk is om de ontwikkelingen te volgen en daar tijdig op in te spelen. Volgens mij zijn we hier deze avond zeker in geslaagd. Inspireren, kennisdelen en mensen met elkaar verbinden. Dat is de Sallandse Ondernemersavond.”

Impressies van de avond zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van Rabobank Salland.