Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Huis van aandacht en Zorg: aanbieder van maatschappelijke ondersteuning in thuissituatie

DEVENTER – Het kan iedereen overkomen dat men tijdelijk of over een langere termijn geen grip heeft op het leven, dat controle op het dagelijkse bestaan ontbreekt en men een helpende hand nodig heeft. Die wordt geboden door Huis van Aandacht en Zorg aan mensen met psychiatrische, verslavings- of Alzheimerproblematiek.

Huis van aandacht en Zorg

Deze maatschappelijke ondersteuning wordt geboden in de vorm van:

– individuele begeleiding.

– regie op het huishouden.

– opstellen persoonlijk plan.

Op deze drie punten wordt deskundigheid ingezet waardoor er rust kan worden gecreëerd in het leven van de cliënt. Er is brede aandacht voor het vaak veelbewogen leven van de cliënt. Er is vaak sprake van sociaal isolement. De hulp die deze doelgroep kan gebruiken, blijft uit. Ondersteuning biedt dan veiligheid en warmte, dat wat je verwacht in je eigen huis te vinden en wat ieder mens nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Er worden samen met de cliënt haalbare doelen geformuleerd in een actieplan waarvan de cliënt de regie heeft. Bij mensen met Alzheimerproblematiek ligt het accent van de begeleiding meer op een veilige omgeving in een ontspannen sfeer.

Oprichters van Huis van Aandacht en Zorg, Aga van Nijnanten en Ely Anindjola, hebben als ervaren sociaal werkers hun wortels in de Deventer samenleving. Zij kunnen gebruik maken van een uitgebreid netwerk, zoals vrijwilligers en contacten bij lokale woningcorporaties en zorginstellingen.