Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jubileum van Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Daggenvoorde

Alweer 20 jaar, het is en blijft een feest om met ons te bouwen!

DEVENTER – Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Daggenvoorde biedt u een volledige begeleiding vanaf uw ideeën tot aan de oplevering. Met hun ruime ervaring helpen zij u graag bij het realiseren van uw bouwplannen voor uw woning of bedrijfspand. Sinds 1996 hebben zij al duizenden bouwprojecten in Nederland voltooid.

Zij werken vanuit het kantoor in Deventer. (Industrieterrein Kloosterlanden.) Bij de bouw of verbouw van een pand komen er allerlei aspecten naar voren. Met bouwbegeleiding verzekert u zichzelf van een doordachte, snelle en vakkundige uitvoering van al uw plannen. Door een persoonlijke aanpak en een goede kennis van technische mogelijkheden en wettelijke bepalingen kan dit bureau u hierbij uitstekend van dienst zijn.

 Alweer 20 jaarOntwerp Landelijke woning

Ontwerp Landelijke woning

 

Ideeën

Als opdrachtgever heeft u ideeën voor een bouw, verbouw of uitbreiding. Wilt u goed van start gaan, neem dan contact op met Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Daggenvoorde.

 

Bezoek locatie / gesprek

Een medewerker van het bureau bezoekt de locatie en er volgt een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek brengt u uw ideeën naar voren. Bouwkundig Advies en Tekenbureau Daggenvoorde geeft u dan een richtprijs voor het te bouwen project. Tevens geven zij u een indicatie van de kosten van het bureau. Deze kosten worden u in een offerte toegezonden, samen met de opdrachtformulieren. Nadat u de opdracht heeft verstrekt om uw bouwplannen in behandeling te nemen, zal er een ontwerp gemaakt worden. Uw ideeën worden vertaald in een ontwerp, waarin verschillende varianten en alternatieven aan de orde komen.

 Alweer 20 jaar Woning te Lettele

Woning te Lettele

 

Ontwerp

Het ontwerp zal aan u worden toegezonden, waarna u het op uw gemak kunt bekijken. Tijdens een nieuw te maken afspraak zal er overleg over dit ontwerp plaatsvinden. Aanpassingen die u in het oorspronkelijke ontwerp wenst, worden direct doorgevoerd. Immers, uw wensen staan bij Bouwkundig Advies en Tekenbureau Daggenvoorde hoog in het vaandel. Het ontwerp dient vanzelfsprekend te voldoen aan de wettelijke eisen en voorschriften. Na goedkeuring van het ontwerp door de opdrachtgever zal dit in vooroverleg bij de betreffende gemeente worden ingediend. Het ingediende ontwerp wordt dan beoordeeld op welstand en er wordt bekeken of het past in het geldende bestemmingsplan.

 

Prijsbepaling

Nadat de gemeente het ontwerp heeft goedgekeurd, zal er een nieuwe richtprijs worden vastgesteld in verband met eventuele wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp.

 Alweer 20 jaarBedrijfshal te Raalte

Bedrijfshal te Raalte

 

Onderzoeken

Tegenwoordig worden er bij grotere projecten diverse onderzoeken uitgevoerd. Het betreft hier in hoofdzaak een bodemonderzoek, noodzakelijk voor het verkrijgen van een ‘schoongrond verklaring’. Tevens vindt er ook onderzoek plaats naar de sondering van de grond. Bij dergelijke onderzoeken wordt gekeken naar de draagkracht van de grond.

 

Bestektekening

Gelijktijdig met de onderzoeken worden er bestektekeningen gemaakt. Dit zijn zogenaamde technische tekeningen. Tevens worden er E.P.C. en Bouwbesluit berekeningen en statische berekeningen gemaakt.

 Alweer 20 jaar Ontwerp woning te Deventer

Ontwerp woning te Deventer

 

Omgevingsvergunningaanvraag

De bouwaanvraag wordt ingevuld en ingediend bij de gemeente. Gedurende de bouwaanvraag onderhoudt Bouwkundig Advies en Tekenbureau Daggenvoorde het contact met de gemeente, teneinde alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Maken van bestek (technische omschrijving)

Naast de eventuele werktekeningen wordt er ook een bouwkundige omschrijving van het geheel gemaakt, het zogenaamde bestek. Dit bestek wordt gebruikt voor een aanbesteding en/of voor het verkrijgen van een exacte prijsaanbieding.

 

Aannemer(s) en installateurs

Ook kan men u behulpzaam zijn bij het zoeken naar een goede aannemer(s) en installateur(s). Dankzij de jarenlange ervaring kan Daggenvoorde de meest geschikte aannemer c.q. installateur voor uw project selecteren.

 Alweer 20 jaarOntwerp Mantelzorgwoning

Ontwerp Mantelzorgwoning

 

Prijsaanbieding / offertes.

Bouwkundig Advies en Tekenbureau Daggenvoorde begeleidt u bij de aanbesteding, offertevergelijking en opdrachtverlening aan de aannemer(s) en installateur(s) of aanverwante bedrijven.

 

Bouwbegeleiding.

In het algemeen komt er bij nieuwbouw of verbouw meer kijken dan u zich in eerste instantie realiseert. Om dit alles in goede banen te leiden, kan men het proces voor u begeleiden door middel van directievoering of een beperkt bouwkundig toezicht.

 

Milieutekeningen

Tevens houdt Daggenvoorde zich al jaren bezig met het maken van milieutekeningen. Deze tekeningen worden eveneens digitaal vervaardigd.

 

 Alweer 20 jaar Landelijke schuur

Landelijke Schuur

 

Kopersbegeleiding van woningen

Naast het begeleiden van nieuwbouw of verbouw kan u ook helpen bij het kiezen van uw nieuwe koop- of huurwoning. Door de ruime ervaring kan men u snel aangeven of de kwaliteit van de woning ook waardig is aan de prijs die u er voor wilt betalen. Ook kan men u aangeven welke mogelijkheden er zijn en wat deze voor kosten met zich mee brengen.

 

Hebt u bouwplannen, neem dan vrijblijvend contact op zodat Daggenvoorde samen met u uw ideeën kan realiseren. 

Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Daggenvoorde, Zweedsestraat 8A 24, 7418 BG Deventer. www.daggenvoorde.nl | info@daggenvoorde.nl | 06 – 22483 53 | 0570 – 551336.