Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Klein Boonschate Landscaping trots op succesvolle eerste editie Green Sensation

HOLTEN – Het team van Klein Boonschate Landscaping kijkt terug op een geslaagde eerste editie van Green Sensation. Een twintigtal standhouders zorgde samen met het Holtense hoveniersbedrijf voor een kleurrijk en afwisselend groen event. Van modeltuinen en tuinontwerp tot buitenkeukens, van lokale wijn tot hoogwerkers en van bloemstukken tot bestrating, alles wat met het tuin- en buitenleven te maken heeft, was aanwezig. Ondanks het druilerige weer op zaterdagochtend, was het toch al vroeg in de ochtend gezellig druk. Een paar honderd belangstellenden genoten de hele zaterdag door van de stands en deden inspiratie voor hun tuin op.

,,Ik heb heel veel leuke dingen gezien en zeker ook ideeën voor mijn tuin opgedaan”, zegt een enthousiaste tuinliefhebber. ,,De wand met tuinontwerpen vind ik erg inspirerend en ook de modeltuin geeft me inzichten die ik zeker voor mijn eigen tuin ga gebruiken.” Mevrouw Muller heeft ook genoten van haar bezoek aan Green Sensation. ,,Het is mooi opgezet met prachtige bomen en planten. Complimenten en leuk om te zien hoe jullie dit gezamenlijk met andere bedrijven hebben gerealiseerd.”

De buitenkeukens van Fuego en Stegeman Luxe Outdoor zijn ook in trek. ,,Ik ben al heel lang op zoek naar een leuke buitenkeuken”, laat een van de bezoekers weten. ,,Door Green Sensation en de adviezen van de standhouders ben ik weer een stapje verder en komt er volgend seizoen zeker een buitenkeuken met alles erop en eraan.”

De plantendokter heeft het druk gehad. ,,Ik heb heel veel vragen gekregen”, zegt hij. ,,Zo was er een dame die een dahlia heeft die niet tot bloei komt. Ik heb een tak van de plant meegenomen en duik straks de boeken in om te zoeken naar de oplossing. Komende week neem ik contact met haar op om te zeggen wat ze er aan kan doen. Er was ook iemand die zwarte vlekken in de bladeren van een perenboom heeft. Dat betekent dat de boom een tekort heeft aan potent-kali. Dat kunnen wij verhelpen.”

De standhouder van Rosas is ook enthousiast. ,,Mensen vinden onze stand er goed uitzien en genieten van de bloemstukken. Ook heb ik al een aantal bossen bloemen verkocht. Helemaal prima!” Harrie Kettelerij, van Kettelerij bloembinderij, merkt dat mensen de combinatie mens-natuur interessant vinden. ,,Ons credo ‘dichtbij de natuur’ slaat aan. In dat kader hebben wij  speciaal voor deze beurs een kruidenrek van ’cortenstaal’ ontworpen. Dat is uitermate geschikt voor buiten omdat er, zodra het nat wordt, zo’n dichte laag roest op komt dat het materiaal er onder niet verder roest. Mensen kunnen er hun verse kruiden, zoals munt en basilicum inzetten en het vervolgens dichtbij de keukendeur plaatsen.”

Bijzondere vermelding verdient de stand van Palmen en Zo. Een grote verzameling wuivende palmen geeft een tropisch tintje aan het terrein. En dat trekt publiek. ,,Ik heb veel mensen gesproken”, zegt de eigenaresse van het bedrijf. ,,De meesten willen dat ik eerst bij hun thuis kom kijken naar de mogelijkheden in de tuin. Dat is ook prima. Palmen zijn nu eenmaal geen alledaagse bomen in de Nederlandse tuin en vereisen speciale zorg. Uiteraard nemen we die zorg graag voor onze rekening en gaan we met alle plezier met mensen in gesprek.”

Een heel ander soort stand is die van Engbers Bosbeheer. ,,Mijn bedrijf richt zich op drie takken van sport”, vertelt eigenaar Reinier Engberts. ,,Ik geef advies over bos- en landschapsbeheer, geef veiligheidstrainingen voor aannemers die zich met groenbeheer bezighouden en ik verzorg certificering voor organisaties die zich richten op bos- en natuurbeheer.” Engberts is tevreden over Green Sensation. ,,Ik heb leuke contacten gelegd en interessante gesprekken met bezoekers gevoerd. Ik weet zeker dat daar binnenkort mooie samenwerkingen uit voort komen.”

Bij de stand van Triathlonteam Holten, die gesponsord werd door Klein Boonschate, zijn veel bezoekers op de fiets gesprongen. De snelste van de dag is Roy Ruiter. Hij fietste 1 kilometer in een tijd van 1 minuut en 24 seconden.  Hij gaat met het felbegeerde, professionele Klein Boonschate Triathlon pak naar huis.

,,Het was een mooie dag”, zegt Dennis Klein Boonschate na afloop van het evenement. ,,We hebben veel mensen gesproken en leuke reacties gehad. Ik ben trots op mijn team en op onze partners in groen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en dit tot een succes gemaakt. Dat hebben we toch maar mooi samen voor elkaar gekregen.”