Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Klein Boonschate Landscaping zet drone in voor inmeten tuinen & terreinen

Klein Boonschate Landscaping

HOLTEN – Hoveniersbedrijf Klein Boonschate heeft een speciale drone aangeschaft waarmee met de nieuwste technieken een terrein ingemeten kan worden. Het is een drone met hoogtemeters, GPS en met de mogelijkheid om foto’s en infraroodbeelden te maken die verwerkt kunnen worden in het computerprogramma waarmee tuinontwerpen gemaakt worden. Met deze nieuwe techniek zet het hoveniersbedrijf een mooie stap vooruit en kan ze klanten nog beter van dienst zijn.

“Het is een geweldige techniek”, zegt eigenaar Dennis Klein Boonschate, “onze medewerkers hebben er uiteraard wel een speciale training voor gevolgd. Er zijn talloze mogelijkheden en die gaan we vanaf nu allemaal ontdekken.”

Met de drone kan vanuit de lucht met behulp van GPS een terrein zeer nauwkeurig worden ingemeten. Ook maakt de drone foto’s en kan hij ziektes in planten en bomen opsporen. De foto’s en afmetingen worden direct in vectorworks of autocad ingelezen en verwerkt. “Al deze functies zorgen er voor dat wij nog efficiënter en nauwkeuriger een tuinontwerp of -plan kunnen maken en onze klanten een goed advies kunnen geven over de inrichting. Bovendien zijn we in staat om informatie geven over de staat van de gezondheid van de bomen en planten op het terrein”, vertelt Klein Boonschate enthousiast.

Er is al een aantal projecten waarbij de drone binnenkort wordt ingezet. “We hebben de eerste klanten al in beeld waarbij we de drone gaan inzetten”, laat Klein Boonschate weten. “Voornamelijk voor gemeenten en landschappelijke tuinen is de inzet van de drone geschikt. Uiteraard hebben we eerst toestemming aan de landeigenaren gevraagd, want anders mogen we niet vliegen met de drone. Het is toegestaan om tot 110 meter hoogte te vliegen, maar dat is al heel erg hoog. Voor ons is 35 /40 meter hoogte al voldoende. Ik kijk uit naar de eerste resultaten!”

Klein Boonschate is een allround hoveniersbedrijf in Holten dat zich openstelt voor innovatieve technieken en producten. Van tuinontwerp, advies, aanleg en onderhoud: alle kennis en expertise is in huis. Het bedrijf gaat vernieuwingen niet uit de weg. Naast het werken met een drone, bieden zij ook innovatieve producten aan. Zo zijn zij onder andere erkend dealer van de Covergreen kant-en-klare plantenmatten, van de Quick Hedge (klant- en- klare heggen) en de kant-en-klaar dakgroen cassettes.